10 binnenspeeltips

10 tips om binnen te spelen

Nu we steeds langer thuis zitten kan het soms moeilijk zijn de kinderen binnen te vermaken. Ik deel in dit artikel daarom 10 tips met jou om je kinderen tijdens de Corona maatregelen binnen te vermaken.

1. Maak zelf klei

Zelf klei maken is heel makkelijk en leuk om te doen. En spelen met klei is rustgevend, stimuleert de motoriek en de creativiteit. Het recept voor het maken van klei vind je hier.

2. Speel Memory

Kinderen vinden het leuk om een spelletje met je te doen, even 1 op 1 aandacht vinden ze erg gezellig, jij toch ook? Superheldenshop ontwikkelde het gepersonaliseerde houten memory in diverse thema’s, waaronder natuurlijk de Superhelden variant met de bekende figuren.

Of ga zelf aan de slag. En knip 12 rondjes uit en laat je kind daar 2 dezelfde figuren op tekenen of plakken.

3. Spelen met gekleurde rijs

Te veel rijst gehamsterd? Dan komt dat nu goed van pas. Spelen met gekleurde rijst is een vrolijke zintuiglijke activiteit die de beleving stimuleert met kijken, voelen, horen en fantasievol spelen. De benodigdheden vind je hier.

4. Knutselen

Knutselen blijft bij veel kinderen een favoriete bezigheid. Kleuren, tekenen, schilderen en strijkkralen. Of kijk meer inspiratie op onze pinterest pagina.

5. Speel binnen met zand

Niets is leuker dan uren spelen met speelzand. En de MadMattr variant is een super tof soort zand met speciale eigenschappen. Zo kan je dit zand eenvoudig in elkaar drukken, modelleren, kneden, uitrekken en boetseren. Het kleeft nergens aan vast, dus opruimen is een fluitje van een cent en het droogt nooit uit.

6. Leer breien

Breien is weer helemaal hip! Wil jij nou ook graag leren breien dan kan dat op het IGTV kanaal van @mirjammolenbeek.nl vind je breiles voor kinderen van groep 4 t/m 8.

7. Bouw een tent

Haal lakens, dekens en dergelijke uit de kast en bouw een tent. Onder de tafel, met knijpers en versier de hut met kerstverlichting en ga er samen in picknicken of een boekje lezen.

8. Spelen met sneeuw

Heb jij deze winter de sneeuw ook zo gemist? Met de Magic Snow maak je eenvoudig nep sneeuw om uren mee te spelen. Magic Snow is ideaal voor sensopatische spelen. Sensopathisch spel is rustgevend en terwijl ze aan het knoeien zijn kunnen kinderen hun emoties en gebeurtenissen verwerken.

9. Maak zelf slijm

Zelf slijm maken is superleuk! Vul een bak met water en voeg wat Glibbi Slijm poeder toe tot je de gewenste dikte hebt. Succes verzekerd!

10. Binnen bewegen

Natuurlijk is het ook goed om binnenshuis te bewegen. En er zijn genoeg leuke mogelijkheden om dit te doen. Maak bijvoorbeeld een hindernisbaan door het huis gebruik stoelen, kussens, tafels en banken. En laat je kind klimmen, kruipen en springen. Of stap eens op het Houten balansbord en stimuleer op een speelse manier balans, coördinatie, kracht, ruimtelijk en fysiek bewustzijn.

Zelf nog een leuke tip? Laat deze dan in de reacties achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren