5 hulpmiddelen voor kinderen die overal op kauwen

5 hulpmiddelen voor kinderen die overal op kauwen

Heeft jouw kind ook de behoeft om overal op te kauwen? Probeer eens één van deze 5 hulpmiddelen uit.

1.Kauwgom

Waarschijnlijk is dit het meest voor de hand liggend hulpmiddel. Suikervrije kauwgom kauwen is ideaal voor kinderen die oud genoeg zijn en die behoefte hebben aan sensorische mondelinge input.

2. Camelbak drinkfles

Deze handige drinkfles is niet alleen bestand tegen het kauwen op het mondstuk, dit is er zelfs speciaal voor gemaakt. Je moet op het mondstuk kauwen voor er water uit komt en dit is voor kinderen met kauwbehoefte erg fijn. En mocht het gebeuren dat het mondstuk naar verloop van tijd kapot gaat kan je deze los bestellen.

meisje met ARKs Krypto-Bite potlood topper

3. Potloodtoppers

Veel kinderen hebben de neiging tijdens de les op hun potlood of pen te kauwen, maar potloden versplinteren en pennen geven inktvlekken. Bescherm je kind en de potloden/pennen dan met een potloodtopper. Deze doppen passen op alle standaard pennen en potloden (zonder gum) en zijn veilig in gebruik.

4. Bijtketting

Het meest gekozen hulpmiddel bij kauwbehoefte is de bijtketting. Deze neem je gemakkelijk overal mee naar toe en ziet er ook nog leuk uit. Bijtkettingen zijn 100% veilig en vrij van schadelijke stoffen. Wil je niet meer dat je kind zijn kleding of ander spullen kapot bijt? Probeer dan eens een bijtketting uit.

bijtarmband chewigem jongen

5. Bijtarmband

Draagt je kind liever geen ketting? En zit je kind regelmatig met zijn vingers in zijn mond? Misschien kan een bijtarmband dan de oplossing zijn. Dit hulpmiddel draag je om je pols en voorziet kinderen in hun kauwbehoefte. Net als de bijtkettingen zijn ze 100% veilig en vrij van schadelijke stoffen.

Naast deze 5 hulpmiddelen kan het wenselijk zijn om het dieet aan te passen. Het toevoegen van hardere voedingsmiddelen zoals appels, wortelen en crackers, kan de kauwbehoefte verminderen. Maar ook het gebruik van pittige, sterke en/of intense smaken. Zorg wel voor dat je op de hoogte bent van allergieën, de mondelinge motorische vaardigheden en/of andere levensmiddelen beperkingen.

Heb je zelf nog een tip laat dan een reactie achter..

Lees ook

Nagelbijten? Bied een veilig alternatief

Overal op internet kom je tips tegen wat je kan doen om met nagelbijten te [...]

Duimen | Stoppen of een alternatief aanbieden?

Duimen | Stoppen of een alternatief aanbieden? Duimt jouw kind? Dan kan dat de nodige [...]

Mondmotoriek en speekselverlies

Mondmotoriek en speekselverlies; In ons assortiment vind je producten die ondersteuning bieden het verbeteren van [...]

Een reactie op “5 hulpmiddelen voor kinderen die overal op kauwen

  1. Nancy zegt:

    Hallo, ik heb een zoontje van 11 maanden oud. Hij had al heel snel 8 tandjes, maar blijft heel veel bijten, meestal op mijn zilveren kettinkje, mijn vingers, maar ook alles van vooral metaal, leder en hout. Hij bijt dus niet omdat er tandjes doorkomen. Wat kan u mij aanraden aub?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2014 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren