ADHD hulpmiddelen voor volwassenen

Leven met een stoornis als ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) kan je leven behoorlijk beïnvloeden. Bij de één meer dan bij de ander, maar een neurologische ontwikkelingsstoornis vraagt letterlijk en figuurlijk aandacht. Je moet er mee leren leven en dealen, en het in feite leren omarmen zoals het er is. Maar ook voor je omgeving; jouw gedrag kan in bepaalde situaties opvallen en anders zijn dan mensen zonder ADHD.

ADHD kenmerken bij volwassenen

Mensen met ADHD hebben veel kenmerken die overeenkomen, ongeacht hoe oud je bent. Toch zijn er verschillen. Bij kinderen uit het zich vooral in hyperactiviteit en impulsiviteit. Daarom krijgen vooral kinderen de diagnose ADHD, omdat het zich op deze jongere leeftijd vaak al openbaart. Toch komt het ook voor dat de diagnose pas veel later wordt vastgesteld. Volwassenen hebben vaker last van innerlijke onrust en/of problemen met hun aandacht. Hebben ze toen ze kind waren geen diagnose gekregen? Dan krijgen zij vaker de diagnose ADD (Attention Deficit Disorder) in plaats van ADHD. Maar het valt wel onder de noemer ADHD; het is een subtype.

Oorzaken ADD en ADHD

Mensen met ADD of ADHD hebben een tekort aan dopamine en noradrenaline. Dit zijn neurotransmitters die nodig zijn om de informatie die binnenkomt op een efficiënte manier te registreren. Hierdoor vermindert de concentratie en wordt de persoon in kwestie onoplettender. Gevolg hiervan is dat je soms overgevoelig reageert op kritiek. Of je belooft iets en komt het vervolgens niet na. Dit is frustrerend voor de persoon zelf maar ook voor de omgeving. Het komt vervelend over maar het wordt niet bewust gedaan. Mensen met deze stoornis zijn daarom gevoeliger voor stemmingswisselingen en angsten. Maar ook driftbuien, als zij zich niet begrepen voelen.

Oplossingen voor mensen met de diagnose ADHD

Als je vraagt naar de oplossingen voor ADHD of ADD bij volwassenen zijn regelmaat en discipline sleutelwoorden. Zorg voor een goed en vast dagritme en plan vooraf ook tijd voor hobby’s en sport. Hoe meer patronen je aanbrengt voor jezelf, hoe minder bepalend de stoornis is. Hoe kun je als omgeving van toegevoegde waarde zijn? Geef de persoon wat meer tijd en ruimte voor het verwerken van de informatie/prikkels. Ook kan het niet eten van bepaalde voeding zoals suiker en koolhydraten een positief effect hebben.

Maak het leven minder ingewikkeld dankzij hulpmiddelen

Ontspanning helpt je bij het tot rust komen na een dag vol prikkels en indrukken. Ga bijvoorbeeld een stuk wandelen of maak een puzzel. Je voelt je rustig worden en komt weer terug in het moment. Maar ook kauwsieraden hebben een bewezen helpende werking. Kauwen zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. En in plaats van op je pen of nagels te bijten is een bijtketting of kauwsieraad een beter alternatief. Je emoties worden gereguleerd en je komt weer tot rust. Zodat je daarna weer verder kunt in een veel meer ontspannen stemming.

Kauwsieraden in soorten en maten

Kauwsieraden, zoals bijtkettingen en –armbanden, zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten en in meerdere hardheden. Afhankelijk van de kauwbehoefte. Dus voor iedereen, jong en oud, is een geschikt exemplaar te vinden. Kies voor een neutrale kleur of kies juist voor een lekker opvallend kleurtje. Welke kleur of vorm je ook kiest, je zult merken dat je je beter kunt concentreren en het verbetert zelfs je geheugen. Dat is heel fijn. En maakt het leven met een stoornis als ADHD of ADD minder ingewikkeld.

Dit bericht werd gepost in ADHD en getagt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren