Anti stress speelgoed volwassenen

Anti stress speelgoed volwassenen

De vakanties zijn weer achter de rug, dus kunnen we allemaal weer vol goede moed aan de slag. Hopelijk heb je in die afgelopen weken echt even kunnen bijkomen van de stressvolle tijd die grotendeels achter ons ligt. De beperkingen door Corona en de nieuwe werkwijzen en andere verwachtingen die Corona met zich meebrengt vragen veel van ons allemaal. Het aantal burn-out klachten is tijdens de coronacrisis zelfs verdubbeld! Ben je hier zelf ook gevoelig voor? Laat je stress niet te lang en te hoog oplopen. In deze blog geven we je een aantal tips voor anti stress speelgoed voor volwassenen om je stresslevel te verlagen.

Hoe stressbestendig ben jij?

Stress ontstaat je doordat je meer doet dan je aankunt. Het verschilt per persoon hoeveel stress je kunt verdragen, waar je stress van krijgt en hoe je ermee omgaat. Sommige mensen ervaren bijvoorbeeld stress als hun dag opeens anders verloopt dan gepland, terwijl andere personen hier juist gelukkig van worden of van veel verschillende taken tegelijk doen, terwijl dit bij iemand anders juist tot stress leidt. Het is voor jezelf belangrijk om te weten waar je stress van krijgt, zodat je dit zo goed als mogelijk kunt voorkomen.

Hoe herken je stress?

Stress is een spanning in je lijf, die je dagelijks nodig hebt om acties te kunnen ondernemen. Maar als te vaak stress ervaart dan heeft je lichaam geen tijd om goed te ontspannen en bouw je deze spanning op. Dit kan leiden tot allerlei klachten, zowel lichamelijk als psychisch. We benoemen een paar veelvoorkomende klachten, zodat je een overmaat aan stress kunt herkennen.

  • Hoofdpijn, rugpijn en stijve schouders
  • Vermoeidheid of rusteloosheid
  • Snel geïrriteerd zijn
  • Gevoel van machteloosheid of somberheid
  • Verminderde concentratie en vergeetachtigheid

Anti stress speelgoed volwassenen

Door naar je lichaam te luisteren kun je stress herkennen en hiermee om leren gaan. De term ‘gezonde spanning’ bestaat echter niet voor niets en die heb je ook nodig om lekker te werken, te sporten en nieuwe dingen te ondernemen. Er bestaan handige hulpmiddelen om je stress te kanaliseren en direct te verlagen. Wat voor jou werkt ontdek je het snelst door dit uit te proberen. We geven je drie tools, die je direct in je stressverlaging kunnen ondersteunen.

  • We beginnen met de alom bekende stressbal. Een ontzettend simpel hulpmiddel, dat je gelijk doet ontspannen. Leg ‘m op je bureau, zodat ie snel binnen handbereik is. We hebben ook stressballen met een meer kleverige structuur, sommige mensen vinden dit een fijn gevoel.
  • Friemelen aan je haar, je kleding of andere dingen die in je buurt liggen werkt naast het verkrijgen van focus ook voor je stressverlaging. Tangles geven bovendien rust, doordat je er oneindige bewegingen mee kunt maken.
  • De nieuwste trend voor stressverlaging en een concentratieboost is de ‘Pop it’. Met dit rubberen matje kan je gedachteloos oneindig bubbeltjes indrukken. Probeer het en je weet direct of dit in jouw straatje past.

We hebben je een aantal tips gegeven voor anti stress speelgoed, die je kunnen helpen in de omgang met stress. Maar let wel op als je steeds vaker merkt dat je niet goed in je vel zit. Als je je herkent in bovengenoemde klachten, betekent dit niet dat je tegen een burn-out aan zit. We raden je wel aan om goed te luisteren naar je lichaam en om een pas op de plaats te maken als je je continu gespannen voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2014 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren