Bijtketting als oplossing bij ADD

Bijtketting als oplossing bij ADD

Concentreren, iets afmaken, luisteren…. alle kinderen hebben hier in meer of mindere mate moeite mee. Maar wanneer je ADD (Attention Deficit Disorder) hebt, dan heb je hier eigenlijk altijd last van. In onze blog over nagelbijten heb je al kunnen lezen dat kauwsieraden een manier bieden om te leren omgaan met deze impulsen.


Bijtketting bij ADD om op te kauwen

Kinderen met ADD hebben, net als kinderen met ADHD, in hun dagelijks functioneren last van een te vol hoofd, veel gedachtes en weinig focus. Waar personen met ADHD meestal te aanwezig zijn, ervaren mensen met ADD juist een dromerig gevoel, een gevoel van afwezigheid. Ze zijn sensitief, creatief en kunnen snel denken. Deze positieve eigenschappen leiden vaak tot overprikkeling. Het gebruik van bijtsieraden kan rust geven bij spanning en de verwerking van prikkels. Daarnaast kan het kauwen helpen om juist de concentratie te verhogen.


Verbeter het dagelijks functioneren


Heeft jouw kind – of ben je zelf gediagnosticeerd met – ADD, dan kan een verhoogde kauwbehoefte je al zijn opgevallen. Deze kauwbehoefte komt vaak voor bij kinderen en volwassenen, die moeite hebben met prikkelverwerking. Kauwen op kleding, alledaagse voorwerpen zoals potloden of snoertjes van de koptelefoon en nagels komt geregeld voor. Je kunt deze kauwbehoefte tegemoet komen door het gebruik van kauwsieraden. Naast het sparen van de kleding kan het kauwen op de daarvoor bedoelde bijtkettingen juist helpen om de concentratie te verhogen. Een bijtketting bij ADD kan daardoor bijdragen in het verbeteren
van het dagelijks functioneren.

Onze kauwsieraden


Je vindt in onze webshop een breed scala aan kauwsieraden. Slijten de potloden op school of thuis sneller dan gewenst? Kijk dan eens naar onze potloodtoppers. Vallen bij jou thuis juist extra snel gaten in de mouwen en kraag van de trui? Dan kan een kauwarmband of bijtketting helpen om dit te voorkomen. Onze kauwsieraden zijn in verschillende stijlen, vormen en kleuren verkrijgbaar, zodat er voor ieder een passend sieraad is te vinden.

Lees ook

Mijn kind kan zich niet concentreren op school

Een goede concentratie zorgt ervoor dat kinderen in de klas de informatie en lesstof goed [...]

Kauwen om te concentreren

Tot 10 maanden geleden hadden wij nog nooit van kauwsieraden gehoord. Tot dat juf bij [...]

ADHD hulpmiddelen

Wij hebben een groot aantal ADHD hulpmiddelen, dat jouw kind kan helpen in het vinden [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren