De scholen zijn weer begonnen - Onmisbare tools

De scholen zijn weer begonnen – Onmisbare tools (2021)


Eind augustus nadert, dus de meeste zomervakanties zijn alweer ten einde. De zomer van 2021 kenmerkt zich door veel regenachtige dagen afgewisseld met zeer hete dagen. Het was een bijzondere zomer, waarbij we gelukkig iets meer activiteiten konden ondernemen dan vorig jaar onder het toen geldende Corona-beleid. Maar aan alle rust komt weer een einde, het schooljaar staat voor de deur! De scholen zijn weer begonnen, dus lees met ons meer voor meer structuur en ontspanning.


De scholen zijn weer begonnen…


… en dat betekent vaak even schakelen. Ouders krijgen hun avonden weer terug, omdat de ingeslopen late bedtijden weer teruggaan naar fatsoenlijke tijdstippen. En we moeten ons ’s ochtends weer haasten om de kinderen, gewassen, gevoeden gepoetst, voor de bel op school af te leveren. Voor kinderen betekent de start van het schooljaar dat de periode van snoozen en uitslapen voorbij is. Ze moeten weer in het gareel lopen met de opgelegde dagroutine en op school moet er meer gedwongen concentratie worden opgebracht. Daarnaast ervaren kinderen spanning door de nieuwe groep en juf of meester waar ze straks mee te maken zullen krijgen.


Van vakantiemodus naar back on track


Die eerste paar weken, na het begin van de schoolperiode,zijn door alle nieuwe routines, verplichtingen en prikkels vaak erg vermoeiend voor gezinnen en vooral kinderen. We hebben daarom wat tips en handige hulpmiddelen op een rijtje gezet die de overgang van vakantiemodus naar back on track in de schoolbanken kunnen versoepelen.

meer structuur, meer rust met de weekplanner van gezinnig


Meer structuur, meer rust!


Wacht niet met de laatste vakantiedag om jouw kind voor te bereiden op het nieuwe schooljaar, maar begin de nieuwe routine al een week van tevoren. En neem je kind mee in de nieuwe weekplanning en vaste taakjes, zoals broodsmeren en in een broodtrommeltje stoppen. Een weekplanner kan veel je kind veel inzicht geven in de structuur en dingen die van hem of haar worden verwacht. Voorzie jij thuis nu al iedere ochtend strijd en haast om de bel te halen? Kijk dan eens naar de checkpad. Hiermee kan je zoon of dochter zelf zijn taakjes uitvoeren en afvinken. De voorspelbaarheid geeft bovendien meer rust thuis. Wie weet sta jij al 15 minuten te vroeg op het schoolplein,dat zou een lekker begin zijn!

omgaan met prikkels met behulp van een Tangle


Prikkelverwerking


Nieuwe dingen leren, kennismaken met klasgenootjes en de meester of juf en nieuwe verwachtingen zorgen bij elkaar erg veel prikkels,die jouw kind op de een of andere manier moet verwerken. Bij sommige kinderen gaat de overgang heel natuurlijk, maar als je merkt dat jouw kind meer moeite heeft met het verwerken van alle prikkels, dan kan sensorisch speelgoed een uitkomst bieden. Zoals bijvoorbeeld een Tangle: waarbij het gefriemel rustgevend werkt en je focus verbetert.

kauwen voor een betere concentratie


Voor kinderen die prikkels verwerken door het kauwen van pennen of bijten van nagels zou je eens kunnen kijken of een kauwsieraad helpt. Het is namelijk erg lastig om af te leren, en bovendien kan je kind dit nodig hebben om zich goed te concentreren. Kauwsieraden bieden jouw kind een veilig alternatief om die focus te creëren.


Fluitend het schooljaar beginnen


Fluitend en minder gehaast op weg naar school langs het spandoek ‘De scholen zijn weer begonnen’ fietsen, dat wil jij toch ook? Kijk daarom eens op onze site voor meer handige tools!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren