de top 9 Hulpmiddelen voor Kinderen met Orale Defensiviteit

De Top 8 Hulpmiddelen voor Kinderen met Orale Defensiviteit

Kinderen met orale defensiviteit hebben vaak baat bij specifieke hulpmiddelen en kauwproducten om hun orale motoriek en hun algehele sensitiviteit te verbeteren. Zoals we eerder hebben besproken in ‘Orale Defensiviteit bij kinderen’, zijn er veel kinderen die worstelen met orale defensiviteit. Hier zijn de top 8 tools die je kunt overwegen om kinderen te helpen bij het omgaan met orale defensiviteit.

  1. Kauwsieraden: Deze sieraden, vaak in de vorm van kettingen, armbanden of figuurtjes en bieden kinderen een discrete manier om te kauwen en hun mondzintuigen te stimuleren.
  2. ARK Bite Tube Hol: Deze holle kauwtool kan ingezet worden bij verschillende soorten therapie. Zo kan hij tijdens voedseltherapie gevuld worden met gepureerd voedsel. De Bite Tube is verkrijgbaar in een gladde variant of met textuur.
  3. Flat Textured Spoons: Helpen om textuur te introduceren met behulp van vertrouwd gepureerd voedsel zoals yoghurt, appelmoes, babyvoeding, enz.
  4. ARK Therapeutics Kauwtools: Met verschillende texturen en weerstanden helpen deze tools bij het opbouwen van orale spierkracht en het bevorderen van een gezonde mondmotoriek.
  5. Z-Vibe: Een veelzijdig hulpmiddel dat verschillende tips heeft om verschillende orale stimulatiebehoeften aan te pakken, zoals het stimuleren van de tong of wangen. De trilling van de Z-Vibe kan zowel kalmerend als verzachtend werken.
  6. Koelbijtringen: Speciaal ontworpen om verlichting te bieden aan gevoelige monden, met de toegevoegde sensatie van kou.
  7. Vibrerende kauwproducten: Deze producten combineren kauwen met zachte vibraties, waardoor een extra sensorische dimensie ontstaat die kan helpen bij het reguleren van de orale respons.
  8. Oral Motor Sensory Kit: Een samengestelde set met verschillende orale motorische tools, waaronder zachte borstels, vibrerende tools en meer, om een uitgebreide aanpak te bieden.
logopediemateriaal

Ieder kind is uniek

Het is belangrijk om te onthouden dat elk kind uniek is. Wat voor de een werkt, werkt mogelijk niet voor de ander. Het is raadzaam om samen te werken met een zorgprofessional om de meest geschikte tools te selecteren op basis van de specifieke behoeften en voorkeuren van het kind.

Door gebruik te maken van deze innovatieve hulpmiddelen, kunnen ouders, therapeuten en verzorgers de orale motoriek van kinderen met defensiviteit effectief ondersteunen en bijdragen aan een positieve ontwikkeling van hun mondzintuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren