een kauwsieraad kopen

Een kauwsieraad kopen

Voordat je een kauwsieraad koopt is het goed je te verdiepen in de verschillende soorten kauwsieraden en kauwbehoefte. Kauwt een kind frequent? Dan wil dat nog niet zeggen dat je het dikste exemplaar aan moet schaffen. De frequentie van kauwen is namelijk iets anders dan de kracht waarmee je kind kauwt. Om de juiste sterkte te bepalen wordt vooral gekeken naar de intensiteit van gebruik, evenals variabelen zoals kaakkracht, scherpte van tanden, stress/-angstniveau en of er andere sensorische strategieën worden toegepast. Observeer je kind daarom goed voordat je een kauwsieraad koopt.

Lichte kauwbehoefte level 1

Deze bijtsieraden zijn geschikt voor jonge kinderen (3-5 jaar) en oudere kinderen die niet intensief kauwen of knagen met de voortanden. Kinderen die meer de behoefte hebben om ergens kort op te bijten of te sabbelen. Bijvoorbeeld als alternatief voor de speen of de duim.

Gemiddelde kauwbehoefte level 2

Deze bijtsieraden zijn voor de meeste kinderen geschikt, kinderen met een gemiddelde kauwbehoefte die bijten/kauwen met voortanden of kiezen. Bijvoorbeeld als alternatief voor bijten op kleding, koordjes en haren.

Stevige kauwbehoefte level 3

Deze bijtsieraden zijn geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen die een stuk intensiever bijten/kauwen maar nog geen spullen kapot bijten. Bijvoorbeeld als alternatief voor bijten op nagels, potloden/pennen of knuffels.

Intensieve kauwbehoefte level 4

Deze bijtsieraden zijn geschikt voor de kinderen, jongeren en volwassenen die graag op hardere dingen kauwen en spullen kapot bijten. Bijvoorbeeld als alternatief voor bijten op speelgoed, Lego of hout.

Ervaren in de praktijk

Uiteindelijk zal je door het testen van de kauwsieraden erachter komen welk sieraad het beste bij je kind past. Ik raad altijd aan te beginnen met een sieraad voor een gemiddelde kauwbehoefte zoals een Drop of en Round, tenzij er al spullen kapot of door gebeten worden (gaten in overhemden, potloden, enz.) In dat geval zal een sieraad voor een intensieve kauwbehoefte meer weerstand bieden.

De sieraden die geschikt zijn voor een intensieve kauwbehoefte houden het meestal het langst uit als er enthousiast op gekauwd wordt. Maar let op deze sieraden zijn een stuk stugger en dikker en behoorlijk taai. Kies deze optie alleen als je weet dat je kind graag op tamelijk stevig items kauwt, of behoorlijk harde items snel kapot kauwt (zoals hard plastic speelgoed, Lego, hout, enz)

Het komt regelmatig voor dat de kauwbehoefte van kinderen onderschat wordt en er een verkeerde sterkte gekozen wordt in dat geval bijten ze de bijtketting vaak al binnen één week kapot. Kies daarom altijd een bijtketting die past bij de behoefte van het kind.

Kom je er zelf niet helemaal aan uit welk sieraad je moet kiezen maak dan gebruik van de keuzehulp of neem contact met mij op, ik help je graag.

 

 

Meer over de levensduur van de sieraden en onderhoud tips vind je hier.

Lees ook

Welk ARK’s Therapeutic kauwsieraad kies je?

Welk ARK’s Therapeutic kauwsieraad kies je? Zoals je misschien al gezien hebt komen de kauwsieraden [...]

Tips bij kauwbehoefte

Wanneer je een kind hebt wat op alles wil kauwen waar het zijn of haar [...]

9 reacties op “Een kauwsieraad kopen

 1. Stefani zegt:

  Ik heb net een kauw sieraad besteld
  Het puzzel stukje
  Maar ik lees nu pas dat er verschil zit in de kauw kettingen. Kan ik nog wisselen
  Mijn dochter is bijna 4 is hooggevoelig en kan snel overprikkeld raken ze likt dan vooral aan spullen bekers speelgoed . Kun je mij iets aan bevelen?

 2. Pingback: Kauwbehoefte bij kinderen - Kauwsieraden & meer

 3. gijssels saar zegt:

  Mijn dochter is 8 jaar .Ze duimt geregeld zowel snachts als overdag zou een bijtketting hier kunnen helpen zo ja welke raad u mij aan ik ben van plan om een te bestellen .

 4. E&R zegt:

  Hallo,
  Mijn zoontje is heel gevoelig. Bijt nagels eet de vellen van ze duim op en bijt de hoeken van zijn jassen en shirts kapot. Heeft u advies voor mij welk soort bijt ketting ik het beste voor hem kan gebruiken. Ik zou het heel graag willen proberen.

 5. M.B zegt:

  Hallo,

  Mijn dochter van 4.5 jaar heeft nog heel veel behoefte aan een speen, er moest zelfs een ketting aangemaakt worden, zij is erg overgevoelig voor prikkels en komt dankzij het speentje redelijk tot rust, zou een kauwsierraad haar hier bij kunnen helpen, als vervanger van de speen. De speen blijjft thuis wannneer zij naar school gaat.

 6. Laura zegt:

  Goedendag,
  Mijn zoontje is 4 jaar en heeft al een keer de haaientand en het puzzelstukje gehad. Maar beide heeft hij vrij snel kapot gebeten. Hij is heel snel over prikkeld en bijt alles stuk. Dit is wel minder geworden door de bijtkettingen. Welke bijtketting kan ik nu het beste voor hem kopen? Het moet erg dik en stevig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2014 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren