Kauwbehoefte bij kinderen

Kauwbehoefte bij kinderen

Help, mijn kind kauwt op pennen, haren en touwtjes! Veel kinderen hebben de behoefte om ergens op te bijten/sabbelen, het gebeurt dan ook regelmatig dat ze uit school komen en nat zijn van het kwijl, gaten in de kleding hebben, kapot gebeten koordjes of onder de inkt vlekken door kapot gebeten pennen zitten. Maar waar komt deze kauwbehoefte vandaan? Bijten/sabbelen helpt je kind om zich beter te concentreren, zich af te sluiten voor prikkels van buitenaf en gevoelens van spanning en stress te reguleren.

Bijtsieraden bieden uitkomst

Natuurlijk is het heel vervelend als ze net een nieuw shirt aan hebben en na één keer dragen de gaten er al in zitten of als je iedere week een voorraad nieuwe pennen aan moet schaffen. In die gevallen bieden de bijtsieraden uitkomst. Deze sieraden zijn gemaakt van 100% veilig siliconen, vrij van lood, latex, BPA, PVC en ftalaten en geschikt voor kinderen met een lichte tot stevige kauwbehoefte. Maar ook bij kinderen die duimzuigen of nagelbijten kan het aanbieden van een bijtketting een goed alternatief zijn.

Help, mijn kind kauwt op pennen, haren en touwtjes! Veel kinderen hebben de behoefte om ergens op te bijten/sabbelen.

Lees ook: Tips bij kauwbehoefte

Kauwsieraden zijn geschikt voor jongens en meisjes die:

 • dagdromen en moeite hebben zich te focussen;
 • onrustig of beweeglijk zijn;
 • het lastig vinden om stil te zitten;
 • bij stress of spanning op kleding en spullen bijten.

Door te kauwen op de kauwsieraden kunnen kinderen:

 • zich beter concentreren;
 • zich afsluiten voor prikkels van buiten af;
 • gevoelens van spanning en stress beter reguleren;
 • de spieren van de mond oefenen die gebruikt worden bij het spreken.
Kauwbehoefte bij kinderen

Voor extra veiligheid hebben de bijtkettingen een kliksluiting. Deze kliksluiting schiet los als er hard aan de ketting getrokken wordt of als de ketting ergens achter blijft haken.

Onderhoud bijtsieraden:

Omdat de bijtsieraden gemaakt zijn van siliconen materiaal kunnen ze gemakkelijk schoon gemaakt worden door ze af te spoelen onder de kraan en de losse hangers en armbanden mogen zelfs in de vaatwasser. Siliconen zijn niet poreus, bacteriën en schimmels vinden het vrijwel onmogelijk om binnen te dringen.

Levensduur bijtsieraden:

De levensduur van siliconen sieraden is geheel afhankelijk van de frequentie van bijten/kauwen en de intensiteit (hardheid) van het bijten/kauwen. Hoe lang ze meegaan is dan ook voor iedere kind verschillend, sommige kinderen bijten zo intensief op de sieraden dat ze binnen één maand al kapot zijn en bij andere kinderen die een stuk minder hard op de sieraden kauwen gaan ze bijna één jaar mee. Als ouder kan je zelf het beste bepalen welk type sieraad voor jouw kindje nodig is. Bij elk sieraad staat aangegeven voor welk type kauwbehoefte het sieraad geschikt is.

Lees ook: Een kauwsieraad kopen

Lees ook

3 reacties op “Kauwbehoefte bij kinderen

 1. Pingback: Review bijtketting Drop Pearl - Kauwsieraden & meer

  • Wendy Stolp zegt:

   Hoi Nettie, in de meeste gevallen is het kauwsieraad veilig met een beugel te gebruiken. Alleen bij een retentiebeugel dien je voorzichtig te zijn. Groetjes, Wendy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1634 reviews.
Ontvang een bericht als dit product leverbaar is. We informeren je wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder jouw geldig e-mailadres achter.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren