Kauwketting bij prikkelverwerking review

Kauwketting bij prikkelverwerking review

Onze zoon Daan heeft een heerlijk pakketje. Een beetje veel van ADHD en wat minder ASS, maar tegenwoordig komt zijn OCD meer naar voren.

Al jaren zijn wij zoekende naar datgene wat hem wel rustig maakt, ik zal je zeggen dat het antwoord erg kort is. NIKS

Hij heeft geen interesses, wilt alles weten, zien of horen. Zoekt altijd de prikkels op. In welke vorm dan ook. En echt niks werkte voor Daan om rustig te worden. Tot dat wij enige tijd geleden via via uitkwamen bij Wendy, en daar ben ik nog steeds zo blij mee!

Daan heeft ondertussen twee kauwkettingen, een tangle en een koptelefoon.

kauwketting om prikkels te verwerken

Kauwketting voor rust

Hij heeft een kauwketting thuis en eentje op school. Hij heeft nog altijd veel sturing nodig door ons, wij moeten hem echt wijze op het gebruik van de kauwketting.

Waarom? Als hij de ketting in zijn mond neemt, is hij rustig. Zelfs zijn armen en benen fladderen dan niet! Op school moet hij op ieder didactische gebied ook de kauwketting in. Dit zorgt voor zoveel meer rust, voor hem en voor de juf. En thuis voor zijn zusjes en voor ons.

In gebruik

Het gummi deel van de ketting bevat stekels, en hier gaat hij met zijn tong overheen. Soms bijt hij hier ook op, en als hij een woedeaanval heeft, dan kan hij er erg agressief op gaan bijten. Maar nog altijd, blijft het ding mooi in vorm.

Kauwketting voor rust

En de ketting zelf, daar kan hij mee friemelen tussen zijn vingers indien nodig.

Hij zoekt deze prikkels ook echt op. Ondertussen gaat de ketting overal mee naartoe, zelfs mee het wasmachine in! Misschien niet heel handig, maar goed schoner kan het niet worden.

Soms is het zelfs nog nodig, dat hij zijn dempende koptelefoon op zet. Dit is meestal wanneer hij iets op de tablet wil doen, echt nodig, zo kan hij gefocust blijven op zijn eigen taakje. Anders blijft hij gefocust op wat iedereen om hem heen doet, en dit levert natuurlijk weer frustraties op.

Ik hoop dat ik mensen hiermee inspireer om ook eens een kauwketting of andere producten voor prikkel verwerking uit te proberen.

Liefs Jenny

Mama, ervaringsdeskundige, van ons pretpakket.

Wil je meer te weten komen over Jenny en haar gezin volg haar dan op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren