Populaire kauwsieraden volwassenen voor volwassenen met een kauwbehoefte

Kauwsieraden voor volwassenen

Hoewel bij Kauwsieradenenmeer de focus vaak op prikkelgevoelige kinderen ligt, zijn er ook veel volwassenen met een grote kauwbehoefte. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals ADHD, hoogsensitiviteit, maar ook ASS. In ons assortiment hebben we daarom ook kauwsieraden die geschikt zijn voor volwassenen. In dit blog daarom een overzicht met populaire kauwsieraden voor volwassenen.

Kauwsieraden volwassenen

Kauw jij, of misschien wel iemand uit je omgeving, vaak op potloden? Of op andere spullen die daar niet voor bedoeld zijn? Good for you! Kauwen helpt namelijk bij het verbeteren van de concentratie en bij het omgaan met spanningen en prikkels. Het is echter wel belangrijk dat kauwen veilig gebeurt! Een kauwsieraad is dan een veilig alternatief. De kauwsieraden uit ons assortiment zijn speciaal ontwikkeld om eindeloos veilig op te kauwen. Ze zijn dan ook gemaakt van stevige siliconen en vrij van stoffen als BPA, ftalaten, PVC of weekmakers.

Populaire kauwsieraden

Op dit moment is dit de top 10 populaire kauwsieraden voor volwassenen met een kauwbehoefte: 

Drop

Kauwsieraden volwassenen: bijtketting drop

Helaas, geen dropsmaak! Wél een hele mooie druppelvormige hanger die een veilig alternatief biedt voor het kauwen op spullen. Verkrijgbaar in diverse kleuren en daardoor ook een echte mode accessoire.

Naar bijtketting Drop

Round

Populaire kauwsieraden voor volwassenen

Dit kauwsieraad is net als de Drop een simpele siliconen bijtketting, alleen met ronde hanger. Net als de Drop een leuk en veilig alternatief voor het kauwen op spullen.

Naar bijtketting Round

Square

Kauwsieraden volwassenen: bijtketting square

Net als de Drop en Round is ook de Square een simpele siliconen bijtketting met organische vierkante hanger. Deze kauwketting gebruik je als veilig alternatief voor het kauwen op potloden, overhemden, vingers enzovoorts. Kauwen helpt je omgaan met spanningen en verhoogt de concentratie, handig dus tijdens lange vergaderingen!

Naar de Square

Krypto Bite Gem

mooi, stijlvol en discreet kauwsieraad voor volwassenen

Kauwsieraad Krypto Bite Gem is een prachtig uniseks kauwsieraad en een discrete oplossing voor volwassenen met een grote kauwbehoefte. Verkrijgbaar in diverse kleuren en hardheden.

Naar de Krypto Bite Gem

Krypto Bite Tube

mooi, stijlvol en discreet kauwsieraad voor volwassenen

De Krypto Bite Tube is familie van de hierboven genoemde Krypto Bite Gem. Een stijlvolle en discrete oplossing voor volwassenen met een grote kauwbehoefte en verkrijgbaar in diverse kleuren.

Naar de Krypto Bite Tube

Raindrop

mooi, stijlvol en discreet kauwsieraad voor volwassenen

Dankzij de vorm van een druppel en de glimmende coating is ook de Raindrop van het merk Chewigem een mooi, stijlvol kauwsieraad voor volwassenen. Uitermate geschikt als mode accessoire dus! 

Naar de Raindrop

Potloodtopper Write-n-Bite

potloodtopper, discreet kauwsieraad voor volwassenen die op pennen en andere spullen kauwen

Kauw je vaak op pennen of potloden? Dan is potloodtopper Write-n-Bite van ARK’s Therapeutic de perfecte oplossing. Met een glad cilindrisch ontwerp en neutrale kleuren lijkt het net een gewone pen dop. Ze hebben deze speciaal ontworpen met het oog op volwassenen en oudere kinderen als een super discrete manier om te kauwen op het werk, op kantoor, enz. Elke topper wordt geleverd met een gratis zwarte pen, maar hij is ook te gebruiken met de meeste simpele pennen en potloden.

Naar Write-n-Bite

Bite-n-Chew potloodtopper

potloodtopper, discreet kauwsieraad voor volwassenen die op pennen en andere spullen kauwen

Kauwsieraad Bite-n-Chew is familie van de Write-n-Bite, alleen de Bite-n-Chew wordt geleverd met een gumloos potlood in plaats van een pen. Iedere topper is ongeveer 6 centimeter lang en 1 centimeter in doorsnee. Verkrijgbaar in diverse kleuren en hardheden.

Naar de Bite-n-Chew

Hand fidget

kauwsieraad en hand fidget ineen voor volwassenen die graag kauwen en met hun handen friemelen

Heb je een grote kauwbehoefte, maar friemel je ook graag met je handen, dan is de Chewigem hand fidget ideaal. Het is een veilig kauwproduct waar je ook nog eens heerlijk mee kan friemelen. De hand fidget bestaat uit een ovale ring die comfortabel in je handpalm past. De ring voelt glad aan en heeft een matte afwerking.

Het leuke aan dit product is dat je het balletje in het midden (voorzien van nopjes structuur voor extra sensorische input) heen en weer kunt schuiven in de ring, maar je kunt het balletje ook laten rollen in je hand.  Een ideaal friemel- en kauwproduct tijdens lange vergaderingen. Verkrijgbaar in 2 tinten.

Naar de hand fidget

Celtic Knot kauwketting

kauwketting Celtic Knot van Munchables voor kinderen en volwassenen

Celtic Knot is met zijn 4 centimeter één van de kleinste kauwsieraden uit ons assortiment. Door het ontwerp is deze ketting ideaal voor oudere kinderen en volwassenen die op zoek zijn naar een discrete oplossing voor hun kauwbehoefte. Op de achterzijde zit wat textuur voor een extra sensorische ervaring. Een stevige bijtketting voor volwassenen met een gemiddelde tot stevige kauwbehoefte.  

Naar de Celtic Knot

Levensduur kauwsieraden

De levensduur van de sieraden is afhankelijk van veel verschillende factoren en verschilt daarom sterk per volwassene. Zo is de levensduur van kauwsieraden afhankelijk van de bijtketting die je kiest en hoe dit past bij je kauwstijl. Sabbel je meer of wordt er echt op het kauwsieraad gekauwd? Is dit op een momentje waarop zenuwen de overhand hebben, meer concentratie benodigd is of heb je een doorlopende kauwbehoefte? En met welke kracht kauw je op het kauwsieraad? Al deze factoren hebben effect op de levensduur van de bijtketting.

Omdat gemiddeld niet bestaat is het moeilijk om een gemiddelde levensduur aan te geven. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat er mensen zijn die een kauwsieraad in enkele dagen stukbijten en dat er aan de andere kant mensen zijn die 8 tot 9 maanden met een kauwsieraad doen. Als vuistregel is de levensduur van het kauwsieraad 4 tot 12 weken.

Let op: De sluiting en het koord van de ketting zijn niet geschikt om op te kauwen of bijten.

Lees ook

Hoe ga je als je hoogbegaafd bent om met prikkels?

Hoe ga je als je hoogbegaafd bent om met prikkels? We leggen het je uit [...]

Autisme | Welke vormen vallen onder de noemer ASS?

Voorheen bestonden er meerdere vormen van autisme. Sinds 2013 spreekt men officieel over Autisme Spectrum [...]

6 Reacties

Zintuig tast | Producten ter ondersteuning

Het zintuig tast kan onder- of overprikkeld zijn. Daarom vind je in ons assortiment producten [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren