Nagelbijten? Bied een veilig alternatief

Nagelbijten? Bied een veilig alternatief

Overal op internet kom je tips tegen wat je kan doen om met nagelbijten te stoppen, maar in plaats van het nagelbijten te stoppen kun je beter opzoek gaan naar een veilig alternatief.

Waarom kinderen nagelbijten

moet je nagelbijten afleren?

Vanaf een leeftijd of 3 jaar kunnen kinderen beginnen met nagelbijten en vaak blijven ze dit doen tot ze in de puberteit zijn. Nagelbijten doen kinderen vaak onbewust. Probeer als ouder de situatie waarin ze nagelbijten te herkennen, alleen dan kun je opzoek gaan naar een oplossing. Mogelijke oorzaken:

  • Spanning ontladen
  • Stress
  • Teveel prikkels
  • Uit verveling
  • Bij moeheid

De gevolgen van nagelbijten

Nagelbijten heeft namelijk een aantal gevolgen die niet al te best zijn. Nagelbijten zorgt voor ontstekingen en beschadigd de nagels. De bacteriën die onder de nagels zitten kunnen zorgen voor gebitsafwijkingen en mond- /of keelontstekingen. Natuurlijk wil je dit als ouder voorkomen.

Afleren?

Het is als ouder vervelend om te zien dat de nagels van je kinderen tot bloedens toe afgebeten worden. Maar is afleren wel verstandig? Ik vind van niet, het afleren van nagelbijten kan namelijk voor veel meer spanning zorgen. Jouw kind kan zich dan niet meer ontladen. Wat je beter kan doen is op zoek gaan naar een veilig alternatief.

Veilig alternatief

Omdat we het bijtgedrag niet af willen leren kun je als ouder beter op zoek gaan naar een veilig alternatief. Bij kauwsieraden & meer vind je verschillende producten die geschikt zijn voor kinderen die nagelbijten. Wat dacht je van een mooie ketting met siliconen hanger of een siliconen armband? Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die op nagels/spullen bijten en kauwen. Alle producten zijn gemaakt van een veilig siliconen zonder gevaarlijke stoffen.

Nieuwe gewoonte aanleren

Waar je als ouder wel rekening mee moet houden is dat het enige tijd kan duren voor het kauwen op een bijtsieraad een gewoonte zal worden. Wees daarom consequent en geduldig. Elke keer dat je kind op zijn nagels wil bijten, herinner hem/haar er dan aan het bijtsieraad te gebruiken. Voor de beste resultaten,  zorg je ervoor dat iedereen die voor je kind zorgt dit ook doet – leraren, ouders, broers en zussen, grootouders, de oppas, enz., Tenminste totdat het automatisch gaat.

Ervaringen

Goede prijs en binnen 1 dag al in huis. Daarbij is mijn dochter er heel blij mee (mama is er ook heel blij mee) Aangezien haar nagels, kleren etc heel blijft en ze kan zich beter concentreren

Danielle Schuring

Tweede bestelling geplaatst en wederom een snelle levering. Erg leuk assortiment. Mijn dochter is heel blij met de paarse ‘fish tale’ ketting. Helpt aanzienlijk bij nagels bijten/nervositeit.

Tessa van Helmondt

Wat een uitvinding, mijn zoontje was binnen een week van het nagelbijten af!

Nigel Schonewille

Lees ook

Duimen afleren hulpmiddel

Help mijn kind duimt! Hoe kan ik mijn kind duimen afleren en welk hulpmiddel zet [...]

Kauwbehoefte bij kinderen

Help, mijn kind kauwt op pennen, haren en touwtjes! Veel kinderen hebben de behoefte om [...]

Mondmotoriek en speekselverlies

Mondmotoriek en speekselverlies; In ons assortiment vind je producten die ondersteuning bieden het verbeteren van [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2014 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren