Thuis door Coronavirus _ maak een dagplanning

Thuis door Coronavirus | maak een dagplanning

Het was afgelopen weekend even spannend want worden ook in Nederland de scholen de komende weken gesloten of niet? In België was er afgelopen vrijdag al besloten dit te doen en zijn de kinderen tot en met de paasvakantie vrij. Nu hebben ze in Nederland ook besloten de scholen te sluiten en is er alleen opvang mogelijk voor ouders die een cruciaal beroep uitoefenen. Dat betekend dat veel kinderen nu thuis komen te zitten.

Maar hoe ga je hier als ouder mee om? Maak het de komende weken voor de kinderen zo leuk en leerzaam mogelijk en probeer schooltijden zoveel mogelijk aan te houden. Vooral voor kinderen met prikkelverwerkingsproblemen is het aanbieden van structuur erg belangrijk.

Dagplanning

Ga vandaag samen met je kind aan de slag om een dagplanning te maken voor de komende weken. Maak de dagplanning visueel door een weekplanner te gebruiken. En laat je kinderen meehelpen bij het bedenken van activiteiten. Wat en waarover zou je kind graag iets willen leren?

Gezinnig weekplanner gebruiken

Concentratie

Verdeel de dag in blokken en hou rekening met de concentratie spanningsboog van je kind. Las kleine pauzes in tussen de taken door of laat ze even opruimen. En zorg voor voldoende rustmomenten in de dagplanning. Zo houdt je werken met de planning langer vol.

Voorbeeld activiteiten

Leerstof

Creativiteit

  • verven, kleuren en tekenen
  • knutselen
  • bakken en koken

Beweging

Spelen

Schermtijd

Sensopatisch spel

Onstpanning

Vergeet ook geen ruimte te geven voor vrij spel. Plan tussendoortjes en maaltijden in. En wees niet te streng. Probeer te genieten van de extra weken thuis.

Heb je zelf nog een leuke tip laat hem dan in de reactie achter zodat ik hem mee kan nemen in het overzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2014 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren