waar zijn bijtsieraden van gemaakt

Waar zijn de bijtsieraden van gemaakt?

Waar zijn de bijtsieraden van gemaakt?

Een groot deel van onze collectie bijtsieraden zijn gemaakt van siliconen. Alleen de sieraden van ARK’s Therapeutic en Chewbuddy worden van een ander materiaal gemaakt. Deze zijn gemaakt van van thermo-plastic elastomeer (TPE). Het lijkt erg op siliconen (dit is een thermohardend elastomeer plastic). TPE heeft geen generieke naam zoals siliconen, maar het wordt net zo veel gebruikt in producten van spatels tot tandenborstels, enz. De TPE die ze gebruiken is van medische kwaliteit. Het is niet-giftig en ook BPA-, PVC-, latex-, lood-, cadmium- en ftalaatvrij.

Wat zijn siliconen?

Siliconen zijn voornamelijk gemaakt van het basiselement silicium (kiezel) en zuurstof. Samen noemen we dit siliciumoxide of silica. Dit stofje is beter bekend als kwarts en in kleine vorm het hoofdbestanddeel van zand. Van kwarts hebben we meer dan genoeg op aarde, dit is het meest voorkomende mineraal op aarde en eenvoudig bereikbaar.

Bijtketting zijn gemaakt van food grade siliconen, wat bijvoorbeeld ook gebruikt word voor eetlepels en bijtringen. De reden dat er bij deze producten gekozen wordt voor food grade, is dat deze vorm beter bestemd is tegen de hoge temperaturen van bijvoorbeeld de vaatwasmachine, de magnetron, kokend water enzovoort.

Wat zijn de voordelen van Siliconen?

  • Het materiaal is zacht en glad. Het is onbreekbaar en kan steeds opnieuw gebruikt worden zonder te beschadigen. Dat betekent minder afval en een lange levensduur.
  • Siliconen zijn gemaakt van onschadelijke, gifvrije materialen. Het bevat geen BPA, weekmakers, pvc, lood, latex of andere schadelijke materialen.
  • Siliconen zijn inert, dat wil zeggen dat het chemisch gezien een zeer stabiel materiaal is, dat het onder normale omstandigheden niet reageert met andere stoffen zoals bijvoorbeeld speeksel. Over ‘normale omstandigheden’ wordt vaak aangegeven dat dit voor siliconen betekent een temperatuur tussen de minus 80°C en plus 200°C
  • Siliconen zijn niet poreus, bacteriën en schimmels vinden het vrijwel onmogelijk om binnen te dringen.

Hoe maak ik mijn bijtsieraden schoon?

Siliconen materiaal trekt stof aan. Dat is het karakter van het materiaal. Een voordeel is wel dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. Gewoon even afspoelen onder de kraan en de sieraden zijn weer schoon. Ook is het mogelijk ze te reinigen met een mild schoonmaak middel (bv afwasmiddel), boven in de vaatwasser of door ze te steriliseren.

Het reinigen boven in de vaatwasser raad ik alleen aan bij kettingen die volledig uit kralen bestaan of losse hangers. Het koord waar de ketting aan hangt kan namelijk gaan verkleuren in de vaatwasser. Zelf hang ik de ketting altijd even op om te drogen, hij is namelijk zo weer droog maar je kan hem ook droog maken met een schone theedoek.

Heb je een siliconen ketting of armband gekocht was deze dan altijd eerst voor gebruik.

Siliconen sieraden hebben een lange levensduur, maar het is wel belangrijk de sieraden te controleren op slijtage en indien nodig te vervangen.

 

Lees ook

Tips bij kauwbehoefte

Wanneer je een kind hebt wat op alles wil kauwen waar het zijn of haar [...]

5 hulpmiddelen voor kinderen die overal op kauwen

Heeft jouw kind ook de behoeft om overal op te kauwen? Probeer eens één van [...]

Mondmotoriek en speekselverlies

Mondmotoriek en speekselverlies; In ons assortiment vind je producten die ondersteuning bieden het verbeteren van [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren