Hoe kan je naar de oorzaak van het gedrag gaan

Hoe kan je naar de oorzaak van het gedrag gaan?

Mijn oog viel even geleden op een Facebookbericht van de kauwsieraden van Wendy. Als coach en therapeut ben ik nieuwsgierig naar hoe gedrag of een klacht ontstaat. Dit is mijn reactie:

‘’De vraag is, waar komt het kauwgedrag vandaan? Er zijn methodes die op een kindvriendelijke manier kunnen onderzoeken met grote kans op het verhelpen er van, bijvoorbeeld met N.E.I. Het lijkt stress of onrust gerelateerd. Het product lijkt mij prima, fijn dat er iets moois wordt aangeboden 😊’’

Vanuit interesse vroeg Wendy mij om een gastblog te schrijven. Hoe kan je naar de oorzaak van het gedrag gaan?

Holistisch

Het kauwen, bijten, wiebelen, veel in het hoofd zitten en het niet goed kunnen concentreren heeft voor mij dus altijd een aanleiding. In mijn praktijk meet ik kinderen, jongeren en volwassenen uit en zorg ik er met een divers aanbod aan methodes voor dat de oorzaak helder wordt. Dat kan op emotioneel niveau, op mentaal niveau, op fysiek en op spiritueel niveau. Een holistische aanpak!

Hooggevoelige kinderen of kinderen met autisme of AHDH zijn voor mij kinderen met hun eigen gedragingen. Het is jammer dat dit in de huidige maatschappij gezien wordt als een apart hokje. Alle kinderen worden bij mij, maar ook bij mijn collega’s, gezien als heel. Pas wanneer er iets als klacht wordt ervaren en het niet lukt om het zelf op te lossen, dan kan je bij mij/ons terecht.

Onze hooggevoelige kinderen

Wij hebben twee kinderen van 5 en 7 jaar die beide hooggevoelig zijn en ook strong-willed. Een sterke wil. Het is fijn dat ik ook zeer gevoelig ben, dat scheelt weer 😉 Onze dochter (5 jaar) wrijft graag over de gladde labeltjes van haar knuffels, dat brengt haar tot rust. En wanneer ze zich eerder niet fijn voelde begon ze nagel te bijten. Regelmatig knuffelen is voor haar een oplaadmoment. Onze zoon (7 jaar) gedijt door rust en regelmaat en af en toe een rustige hand- of voetmassage voor het slapen gaan. De overgang van dag naar nacht is voor hem lastig. Hij staat altijd ‘’aan’’.

Ze genieten intens van kleine dingen, zijn eerlijk en oprecht, hebben een eigen wijsheid, een groot (dieren)hart en vertellen de mooiste dromen.

Gevoelig zijn is juist een prachtig iets.

Toch een hulpvraag

Wanneer iets niet meer goed voelt, is het fijn dat iemand met je mee kan kijken. Met een kindvriendelijke en milde methode zoals N.E.I. ga ik snel naar de oorzaak van de hulpvraag. Dat kan een onverwerkte emotie zijn, een gebeurtenis, een overtuiging over zichzelf die belemmerend is of een patroon dat er voor zorgt dat een kind steeds opnieuw hetzelfde (kauw)gedrag laat zien.

Vaak zijn er 1 tot 3 sessies nodig om datgene wat in de weg zat ruimte te geven, te zien, te erkennen en los te laten. Een sessie kan in de praktijk plaatsvinden, maar ook online of op afstand.

Met een kindvriendelijke en milde methode zoals N.E.I. ga ik snel naar de oorzaak van de hulpvraag.

Een sessie in het kort

Met een biotensor ‘’de wijze tovenaar’’, meet ik uit wat in balans is en wat niet. Daarna speur ik verder naar wat zich aandient. Laagje voor laagje kom ik uit bij de kern van wat er speelt. Door deze emoties of gebeurtenissen te zien en te erkennen, kun je ze loslaten.

Als je langskomt in de praktijk kan het kind gewoon gaan spelen terwijl ik uitmeet. Ik werk ook via ouders, online of op afstand. Wat het beste past.

Na de consulten mag hij of zij een edelsteen uitzoeken en mee naar huis nemen. Bij online coaching ontvang je zelfs een pakketje met het verslag en een cadeautje.

Als je nieuwsgierig bent naar wie ik ben of naar mijn werkwijze, neem gerust contact op via 06-11684208, schroom niet om een WhatsApp bericht te sturen. Je ontvangt binnen 1 a 2 werkdagen reactie. Ook voor boekentips, informatie of andere gerelateerde zaken mag je mij e-mailen.

Op mijn website, www.theresiabarten.nl lees je veel meer over wat ik doe binnen de praktijk.

Met lieve groet,

Tessa Barten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2045 reviews.