review kauwsieraden

Review kauwsieraden

Review kauwsieraden

Vorige keer vertelde ik al dat ik een aantal spulletjes mag uittesten en reviewen. Vandaag wil ik het graag hebben over de kauwsieraden. Er zit zoveel verschil op de verschillende kauwsieraden, dus enorm handig om voordien te weten wat het best geschikt zou zijn voor jouw kind (of jezelf).

Kauwsieraden

In 1 van mijn eerste blogs gaf ik jullie al mee dat mijn zoon gebruik maakt van het ‘legoblokje’. Deze zijn bedoeld voor kindjes met een harde kauwbehoefte. Hij maakte hier gretig gebruik van, dat hij er zelfs stukjes van af heeft gebeten! Voor mijn zoon is het dus iets complexer om het ideale kauwsieraad te vinden waarvan hij niet of moeilijker stukjes kan afbijten.

review bijtketting sabertand

Sabertand

Daarom mocht ik de ‘sabertand‘ uittesten! Deze bleek veel effectiever te zijn vanwege zijn vorm. De ‘sabertand’ heeft een grilligere vorm tegenover het ‘legoblokje’ dat simpel langwerpig is. Mijn raad voor jullie zou dus zijn, bekijk goed welke kauwbehoefte jouw kind heeft. Dit merk je aan het materiaal waar je kind anders op bijt: kleding, potloden,… Bijt je kind dit helemaal kapot, dan mag je er vanuit gaan dat het een stevige kauwbehoefte heeft. Zijn het slechts tanden dat je er in ziet staan, zou ik eerder opteren om niet met de sterkste kauwbehoefte te beginnen. Nadien kan je nog steeds upgraden.

Hou zeker ook rekening met de vorm! Zoals ik hierboven al vermelde is dit wel belangrijk. Als je vermoedt dat je kind het kapot zou kunnen bijten, kies dan voor een grilligere vorm van kauwsieraad.

duimen afleren met bijtketting

Duimen

Ik mocht ook een kauwketting door mijn nichtje laten uittesten. Ze is 9 jaar en een fervente duimer. Met deze bloemen kauwketting wilde ik proberen om haar gewoontes aan te passen en haar aandacht af te leiden van het duimen en te focussen op de ketting. Dit vergt veel geduld en veel tijd. Het duurt 21 dagen om een nieuwe gewoonte eigen te maken. Denk ook aan bepaalde situaties waarin je kind veel sneller naar zijn/haar duim zal grijpen: bv. als ze moe zijn, in de zetel voor TV, nodig hebben om in slaap te vallen,… Het is duidelijk niet vanzelfsprekend om een kind af te helpen van het duimen!

Wat jij kan doen om je kind hierbij te helpen:

  • een kauwsieraad aanschaffen
  • iedere keer als je jekind ziet duimen of aanstalte maken ze er op wijzen dat ze hun kauwsieraad erbij moeten nemen (je zal dit waarschijnlijk onnoemelijk veel keer moeten herhalen, zeker als ze nog relatief jong zijn)
  • veel geduld hebben
  • gewoontes aanpassen: een nieuw bedritueel waarop de focus verlegd wordt en er minder kans is dat ze meteen gaan duimen vanaf ze in bed liggen (een nieuwe knuffel kopen, voorleesboekje over een kindje dat duimt),…

Het vergt veel energie van jou als ouder om je kind hierbij te helpen, maar het loont. Duimen kan troostend zijn voor je kind, maar kan ook het gebit schaden en de duim. De tanden gaan zich vervormen door zeer regelmatig te duimen, waardoor de tanden naar voor komen te staan en er zal gewezen worden op orthodontie. Na jarenlang duimen, zal de duim ook afgeplat geraken. Dit is zeker niet in ernstige mate of schadelijk en normaal ook niet zichtbaar! Maar jouw kind zal zeker het verschil voelen jaren later. Ik heb zelf geduimd tot ik 12 jaar was, dus deze ondervindingen en tips geef ik graag mee vanuit mijn eigen ervaring!

Ik hoop dat jullie iets met deze tips zijn wat betreft het geschikte kauwsieraad vinden voor je kind en wat je kan doen als je kind duimt!

Volgende keer opnieuw een review!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2144 reviews.