ADHD hulpmiddelen

ADHD hulpmiddelen

Is jouw kind snel afgeleid, onrustig, impulsief en kan hij of zij zich maar moeilijk concentreren? Of is de diagnose ADHD inmiddels gesteld? ADHD wordt gekenmerkt door chronisch aandachtstekort, in combinatie met hyperactiviteit, en deze stoornis kan zeer frustrerend zijn voor jouw kind. Wij hebben een groot aantal ADHD hulpmiddelen, dat jouw kind kan helpen in het vinden van meer rust en verbetering van de concentratie. Je leest erover in deze blog!

Meer ADHD’ers dan vroeger?     

Als je op een gewone basisschool rondkijkt, dan zie je tegenwoordig op ieder tafeltje wel een kauwsieraad, een koptelefoon of een wiebelkussen liggen. Het lijkt erop dat vandaag de dag meer kinderen de diagnose ADHD krijgen dan vroeger. Dit is niet het geval! Door de verbeterde onderzoeksmethoden en onze samenleving, waar meer aandacht is voor de ontwikkeling van kinderen als individu, wordt ADHD gelukkig steeds beter herkend. Naar schatting hebben ongeveer 100.000 kinderen (tot 18 jaar) in Nederland ADHD.

Wat is de oorzaak van ADHD?

Recent onderzoek toont aan dat bepaalde hersendelen, die te maken hebben met planning, aandacht en beheersing van impulsen, bij mensen met ADHD minder actief zijn. ADHD is meestal aangeboren en erfelijk. Jouw kind kan er dus niets aan doen dat hij snel is afgeleid of als een stuiterbal door de woonkamer springt.

Kan ADHD genezen worden?

ADHD is niet te genezen, maar gelukkig kun je er goed mee leven. Veel ouders en kinderen ervaren het als een opluchting dat de diagnose ADHD, na een vaak lange zoektocht, eenmaal wordt gesteld. Op dat moment kan je je namelijk ook beter richten op een goede behandeling. Psycho-educatie, het krijgen van achtergrondinformatie én handvatten om met ADHD te leven, is daar een belangrijk onderdeel van. Verder zijn er verschillende medicijnen, gedragstherapieën en hulpmiddelen bekend, die je beter leren functioneren met ADHD.

ADHD hulpmiddelen

Slingeren bij jou thuis ook kapot gekauwde potloden, legoblokjes of kledingstukken door het huis? Kinderen met ADHD houden langer dan gemiddeld een kauwbehoefte. Zij kauwen om hun onrust en gebrek aan concentratie de baas te zijn. Speciaal hiervoor zijn kauwsieraden ontwikkeld, zodat kinderen veilig en naar hartenlust kunnen kauwen. Kauwsieraden zijn in allerlei soorten verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld deze kleurrijke potloodtopper.

Ook bestaan er wiebel- en trilkussens, die ervoor zorgen dat energieke kinderen minder rusteloos worden en daardoor iets langer hun concentratie vasthouden. En een erg handig ADHD hulpmiddel vinden wij de checkpad van Gezinnig. Hiermee creëer je in een handomdraai meer structuur en rust in je ochtend- en avondrituelen thuis.

Wil je meer weten over handige ADHD hulpmiddelen? Kijk eens rond op onze website!

Dit bericht werd gepost in ADHD en getagt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2096 reviews.