beter-concentreren en rustiger worden door een kauwsieraad

Beter concentreren en rustig(er) worden door een kauwsieraad.

Kauwen op truien, potloden, vingers, kleding etc. is verleden tijd met een kauwsieraad!

Een kauwsieraad, misschien heb je er al wel eens eentje voorbij zien komen, er over gelezen of iemand over gehoord. Een kauwsieraad is een mooi hulpmiddel bij o.a. kinderen met ADHD en ASS. Kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels kunnen door middel van een kauwsieraad een soort van “ontladen” , ze krijgen hierdoor iets meer rust in hun lichaam en geest en op deze manier kunnen ze zich beter concentreren en behalen ze uiteindelijk betere resultaten op school.

Beter concentreren

Sinds ons meisje van het duimen af is, is zij zoekende naar iets anders. De mouwen van haar trui, nagels en potloden lijken niet veilig. Ze lijkt een soort van onrust te hebben omdat haar vertrouwde duim niet meer in haar mond mag. Mogen is natuurlijk een groot woord, maar op advies van de tandarts zijn wij hier afgelopen zomer wel mee gestopt. Of beter gezegd: hebben wij haar begeleid om te stoppen. (Door middel van Bite-x.  Lukte dit aardig snel! ) “ Even in het kort over ons meisje: J is net als ik hooggevoelig. Zij hoort, ruikt en voelt alles extreem goed. Alles komt dus veel intenser binnen dan bij een kindje wat dit niet heeft. Hierdoor is concentreren soms best lastig. Hierdoor krijgt ze ook niet alles mee, en lijkt ze bijvoorbeeld bij rekenen een faalangst te ontwikkelen, taal daarentegen scoort ze boven gemiddeld! Wij als ouders zien dat er meer speelt, zo lijkt ze ontzettend veel op mij en denk ik dat zij (vermoedelijk net als ik) iets in het autistisch spectrum heeft. Zo gaan wij nu samen verder kijken hoe wij haar het beste kunnen helpen. Een blij kind is een kind dat beter presteert! Ik ga met haar een traject in, om zo nog beter te kunnen aansturen op wat zij nodig heeft. Vroeger was dit niet, dus waarschijnlijk kom ik na jaren ook eindelijk te weten of ik iets uit het autistisch spectrum heb, zal mij niks verbazen! Niet erg, juist fijn om handvatten te hebben. Wij zullen niet direct veranderen, maar wel beter met bepaalde situaties etc. om kunnen gaan. ”

Ze mist iets..

Omdat wij merken dat zij toch iets mist, hebben wij een kauwsieraad voor haar aangeschaft. Hopende dat zij een bepaalde rust over zich heen gaat krijgen en hierdoor uiteindelijk beter kan concentreren en presteren in de klas. Maar het belangrijkste voor ons: Dat ze beter in haar vel zit! Vooralsnog is ze erg blij met haar kauwsieraad en lijkt ze hierdoor inderdaad rustiger te worden. Deze gaat dan ook overal mee naartoe.

Kauwsieraad

Over het sieraad… Wij hebben een “Jellystone bijtketting – uil”. Gekocht bij kauwsieraadenenmeer.nl. Een vrolijke roze uil aan een zwarte ketting (koort) die los schiet als er bijvoorbeeld aan getrokken wordt. Het Jellystone sieraad is gemaakt van 100% veilig siliconen en bevat geen schadelijke chemische stoffen zoals ftalaten, BPA’s, PVC, lood of latex.

Leuk om te weten:

  • Ontworpen en ontwikkeld in Australië
  • Makkelijk afwasbaar in de vaatwasser of met water en zeep
  • Geschikt voor kinderen met een lichte kauwbehoefte
  • Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar
  • Afmetingen uil: 5,5 cm hoog x 3,2 cm breed x 1,4 cm dik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2045 reviews.