Het beeldschermgebruik van kinderen verminderen

Het beeldschermgebruik van kinderen verminderen

Het beeldschermgebruik van kinderen verminderen

Kind en beeldscherm, het is een probleem waar veel ouders tegenaan lopen: kinderen die volledig opgeslokt lijken te worden door het beeldscherm. Of het nu de televisie, de tablet, de smartphone of de spelcomputer is, je kind heeft voor niets anders meer aandacht dan voor dat ene scherm. Herkenbaar? En wil je meer overzicht, meer balans en minder strijd? Dan zijn de Mytimingcards een uitkomst! De Mytimingcards helpen je om samen met je kind afspraken te maken over het maximale beeldschermgebruik per week.

Hoe werkt het?

 • Overleg hoeveel uur beeldschermtijd je kind per dag krijgt.
 • Overleg wanneer je kind de kaarten krijgt, elke dag of 1 x per week op een vaste dag.
 • Lees en teken samen het contract.
 • Bij gebruik van een beeldscherm zet je kind de timer aan en levert de juiste Mytimingcards in.
 • Bonuskaarten kunnen als beloning of ter stimulatie worden gegeven, ouders kunnen hier zelf een tijd aan geven.
 • Als de timer stopt gaat het beeldscherm uit.
 • Nu is het tijd om de speeltips te proberen!
 • En.. op=op

De tijdskaarten en de timer bieden je kind duidelijkheid, stimuleren eigen verantwoordelijkheid en zorgen voor een gezond beeldschermgebruik. Discussies behoren voorgoed tot het verleden!

MTC contractkaarten

Een set Mytimingcards wordt geleverd in een handig opbergzakje en bestaat uit 28 tijdskaarten, 4 bonuskaarten, 1 uitlegkaart en het Mytimingcards contract.

Het ontstaan van de Mytimingcards

Het idee voor Mytimingcards ontstond toen Lisette zag dat steeds meer tijd van haar kinderen op ging aan telefoons, tablets en computers. Elke dag was er wel een ‘scherm-conflict’ en was er veel strijd en onrust. Als drukke moeder met drie kinderen wist Lisette het soms ook niet meer. Het was tijd voor een schermtijdplan.

Er werden afspraken gemaakt over de maximale beeldschermtijden en op handgeschreven kaartjes werden diverse tijden afgebeeld. De kinderen konden zelf bepalen wanneer de kaarten werden ingezet en voor welk beeldscherm. Dit gaf overzicht, vrijheid en dus blijheid.  De kaarten maakte een einde aan veel discussies en zorgde er ook voor dat er weer meer gespeeld en gelezen werd.

Al snel bedacht Lisette dat als de tijdskaarten bij hun konden helpen dan zijn er vast meer ouders en kinderen die deze tijdskaarten kunnen en willen gebruiken. Om alle kinderen te kunnen voorzien is in 2017 Mytimingcards opgericht. En na veel drukproeven, wijzigingen, borrels met vriendinnen en gesprekken met andere ouders is het eindelijk zover.

Mytimingcards gaat de wijde wereld in!!! Een mooi en zinvol product waar niet alleen Lisette maar ook haar kinderen super trots op zijn. Hopelijk zullen de kaartensets hun weg vinden naar alle ouders en kinderen die net als Lisette worstelen met het beeldschermgebruik van hun kind.

Beeldschermgebruik van kinderen

Hoeveel beeldschermgebruik is gezond voor je kind?

Hoeveel tijd mag je kind per dag achter een beeldscherm? Als ouder wil je dat je kinderen zelf leren kiezen en nadenken over hoe ze hun tijd besteden. Tijd die tegenwoordig steeds meer op gaat aan telefoons, tablets, en spelcomputers. Hoeveel tijd achter het scherm is verantwoord? Stichting opvoeden.nl heeft hiervoor een richtlijn ontwikkeld:

Richtlijn schermtijd per leeftijd:

 • Kinderen van 2 – 4 jaar: maximaal 30 minuten per dag;
 • Kinderen van 4 – 6 jaar: 4 momenten, maximaal 1 uur per dag. Ongeveer 15 minuten per keer;
 • Kinderen 6 – 8 jaar: maximaal 1 uur per dag. Verdeeld over twee keer van ongeveer 30 minuten per   keer;
 • Kinderen van 8 – 10 jaar: maximaal 1 à 1½ uur beeldschermtijd per dag;
 • Kinderen van 10 – 12 jaar: maximaal 2 uur beeldschermtijd per dag.
 • Voor kinderen onder de 2 jaar geldt: zo min mogelijk beeldschermtijd. Hooguit 10 minute per keer en het liefst met jou.
 • Voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar geldt een richtlijn van maximaal 3 uur per dag.

Bron: Mytimingcards.nl Met Mytimingcards heeft iedereen de beste tijd van zijn leven.

2 reacties op “Het beeldschermgebruik van kinderen verminderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2100 reviews.