Hoera! Het is vakantie

Hoera! Het is vakantie

Hoera! Het is vakantie

Hoera! Het is vakantie, althans toch in België. Eindelijk welverdiende rust voor de kindjes na een schooljaar hard te moeten werken!
Voor mijn oudste zoon was het nog wat spannend, mag hij naar het volgende jaar of niet?
Dit was helemaal nog niet duidelijk in januari. Hij heeft ontzettend hard gewerkt, het heeft hem veel energie gekost, maar… het is hem gelukt!

Laat die welverdiende vakantie maar komen! En hoe gaat dit dan, 2 maanden lang… (zolang hebben ze zomervakantie in België)
Het zal alvast een uitdaging zijn voor mij. Hij gaat 2 à 3 keer per week naar het revalidatiecentrum waar hij therapie krijgt, zodat ook alles vlot kan verlopen de komende maanden. Enkele tips die ik wil delen om een fantastische, relaxte vakantie te hebben.

Energie kwijtraken

Laat de kinderen vooral hun energie kwijt geraken! Dit kan zijn: zwemmen, naar het park, naar de kinderboerderij, gaan fietsen,… Laat ze zoveel mogelijk sport doen. Zo zijn ze bezig met bewegen en kunnen ze rust krijgen in hun hoofd nadien. Dit betekent ook een betere nachtrust!

Stiltehoekje

Zorg voor stiltehoekjes. Een vakantie kan druk zijn, je wil je kind zoveel mogelijk laten doen zodat ze zich niet zouden kunnen vervelen… Dit kan nefast zijn voor je kind met ADHD, ADD, autisme,… Af en toe zet ik mijn kind voor TV mét een hoofdtelefoon op. Ik laat hem even rust vinden in zijn eigen wereldje. Nadien is hij kalmer en minder opgejaagd.  Voor mijn zoon werkt TV kijken, dit zal waarschijnlijk niet voor elk kind zijn! Het kan eventueel ook zorgen voor meer prikkels. Dit moet je uitzoeken kind per kind. Een namiddagje verven of kleuren mét een hoofdtelefoon op en wat zachte muziek erdoor kan ook wonderen doen!

Laat ze meehelpen

Je kind laten meehelpen is ook iets dat hier goed werkt. Je helpt mee om hun zelfvertrouwen op te krikken en zijn nadien super trots op zichzelf! Mijn zoon maakt graag smoothies. Hij is bijna 8 jaar en dit laat ik hem helemaal zelf doen. Hij glundert nadien van fierheid dat hij dit zelf heeft gemaakt en dat het lekker is. Je kan je kind ook laten meehelpen met kleine werkjes in en rond het huis.

Mijn jongens hebben onlangs zaadjes geplant om groentjes te kweken. Dit vonden ze heel leuk en ze voelen zich ook verantwoordelijk voor hun potje. Elke dag water geven, in de zon zetten of uit de zon zetten,… Dit is een leuke activiteit om te doen met de kindjes. Ze scheppen zelf de aarde, doen zelf de zaadjes erin. Zo hebben ze elke dag iets om handen en voelen ze zich verantwoordelijk en zijn ze fier dat zij dit gedaan hebben!

Ik wens alle kindjes en mama’s en papa’s een fijne, relaxte vakantie toe!

Lees ook het laatst blog van Birgitt over Kalmeren van je kind bij autisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1974 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren