Kauwbehoefte bij kinderen

Kauwbehoefte bij kinderen

Mijn kind kauwt op pennen, haren en touwtjes

Veel kinderen hebben de behoefte om ergens op te bijten/sabbelen, het gebeurt dan ook regelmatig dat als ze thuis komen uit school ze zeiknat van het kwijl zijn, gaten in de kleding hebben, kapot gebeten koordjes of onder de inkt vlekken door kapot gebeten pennen zitten. Bijten/sabbelen helpt kinderen namelijk om zich beter te concentreren, zich af te sluiten voor prikkels van buitenaf en gevoelens van spanning en stress te reguleren.

Bijtsieraden bieden uitkomst

Natuurlijk is het heel vervelend als ze net een nieuw shirt aan hebben en na één keer dragen de gaten er al in zitten of als je iedere week een voorraad nieuwe pennen aan moet schaffen. In die gevallen bieden de bijtsieraden uitkomst. Deze sieraden zijn gemaakt van 100% veilig siliconen, vrij van lood, latex, BPA, PVC en ftalaten en geschikt voor kinderen met een lichte tot stevige kauwbehoefte. Maar ook bij kinderen die duimzuigen of nagelbijten kan het aanbieden van een bijtketting een goed alternatief zijn.

Lees ook: Tips bij kauwbehoefte

Kauwsieraden zijn geschikt voor jongens en meisjes die:

  • dagdromen en moeite hebben zich te focussen
  • onrustig of beweeglijk zijn
  • het lastig vinden om stil te zitten
  • bij stress of spanning op kleding en spullen bijten

Door te kauwen op de kauwsieraden kunnen kinderen:

  • zich beter concentreren
  • zich afsluiten voor prikkels van buiten af
  • gevoelens van spanning en stress beter reguleren
  • de spieren van de mond oefenen die gebruikt worden bij het spreken

Voor extra veiligheid hebben de bijtkettingen een kliksluiting. Deze kliksluiting schiet los als er hard aan de ketting getrokken wordt of als de ketting ergens achter blijft haken.

Onderhoud bijtsieraden:

Omdat de bijtsieraden gemaakt zijn van siliconen materiaal kunnen ze gemakkelijk schoon gemaakt worden door ze af te spoelen onder de kraan en de losse hangers en armbanden mogen zelfs in de vaatwasser. Siliconen zijn niet poreus, bacteriën en schimmels vinden het vrijwel onmogelijk om binnen te dringen.

Levensduur bijtsieraden:

De levensduur van siliconen sieraden is geheel afhankelijk van de frequentie van bijten/kauwen en de intensiteit (hardheid) van het bijten/kauwen. Hoe lang ze meegaan is dan ook voor iedere kind verschillend, sommige kinderen bijten zo intensief op de sieraden dat ze binnen één maand al kapot zijn en bij andere kinderen die een stuk minder hard op de sieraden kauwen gaan ze bijna één jaar mee. Als ouder kan je zelf het beste bepalen welk type sieraad voor jouw kindje nodig is. Bij elk sieraad staat aangegeven voor welk type kauwbehoefte het sieraad geschikt is.

Lees ook: Een kauwsieraad kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 795 reviews.
Ontvang een bericht als dit product leverbaar is. We informeren je wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder jouw e-mailadres achter.
Email Aantal stuks We zullen jouw adres niet met iemand anders delen.