Kinderyoga!

kinderyoga

In mijn vorige blog gaf ik wat tips aan die gebruikt kunnen worden deze vakantie, vandaag ga ik daar wat meer op in. Kinderyoga! Iedereen kent yoga ofwel door het zelf al eens gedaan te hebben of van horen. Het is een echte hype geworden. En niet alleen voor volwassenen.

Kinderyoga, hoe kan het onze kinderen met een gedragsstoornis helpen?

Yoga helpt ons om een balans te vinden tussen geest en lichaam, zich bewust worden. Het kan een frisse energie geven, een boost om het zo te zeggen of een pauze van alle chaos in het hoofd. Ideaal lijkt me, voor onze kindjes! Ik zet wat rustige muziek op, iets dat relaxend werkt. We schuiven de salontafel opzij, zodat het tapijt vrijkomt. Mijn kinderen nemen er een hoofdkussen bij en leggen zich op hun rug. Ogen toe. Ik probeer hen tot rust te laten komen en zichzelf terug te vinden, even helemaal in zichzelf keren. Als we overgaan naar de yoga poses  zorg ik ervoor dat de oefeningen niet te lang duren en snel afwisselen.

Gevoelens

Yoga kan helpen om frustraties en boosheid beter te controleren. Emoties waar veel kindjes moeilijk mee om kunnen. Kinderen met een gedragsstoornis weten vaak niet hoe ze op een correcte manier hun gevoelens kunnen uiten, laat staan dat ze ook begrijpen wat ze op die bepaalde moment voelen. Op voorhand kunnen we samen de poses uitkiezen, wat lijkt hen leuk om eens te proberen. Zo krijg ik hen alvast meer geïnteresseerd in kinderyoga.

Opladen

Yoga is niet alleen nuttig voor kindjes, maar het kan ook een activiteit zijn die je samen als gezin doet! Het brengt tot rust en ook mama en papa kunnen hier baat bij hebben. Even weer opladen, tot jezelf komen om nadien er weer tegen te kunnen.

Moment

Ideaal is om dit ‘s ochtends te doen. Voor ons is dit een moment in de dag waarop mijn zoontjes nog relatief rustig zijn en een betere aandachtsspan hebben. Maar midden in de dag, op een moment waarop het allemaal wat teveel wordt, kan ook nuttig blijken te zijn! Ze even terug te brengen naar zichzelf om dan nadien de dag weer aan te vatten.

Kinderyoga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1974 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren