5 hulpmiddelen voor kinderen die overal op kauwen

5 hulpmiddelen voor kinderen die overal op kauwen

Heeft jouw kind ook de behoeft om overal op te kauwen? Probeer eens één van deze 5 hulpmiddelen uit.

1.Kauwgom

Waarschijnlijk is dit het meest voor de hand liggend hulpmiddel. Suikervrije kauwgom kauwen is ideaal voor kinderen die oud genoeg zijn en die behoefte hebben aan sensorische mondelinge input.

2. Camelbak drinkfles

Deze handige drinkfles is niet alleen bestand tegen het kauwen op het mondstuk, dit is er zelfs speciaal voor gemaakt. Je moet op het mondstuk kauwen voor er water uit komt en dit is voor kinderen met kauwbehoefte erg fijn. En mocht het gebeuren dat het mondstuk naar verloop van tijd kapot gaat kan je deze los bestellen.

meisje met ARKs Krypto-Bite potlood topper

3. Potloodtoppers

Veel kinderen hebben de neiging tijdens de les op hun potlood of pen te kauwen, maar potloden versplinteren en pennen geven inktvlekken. Bescherm je kind en de potloden/pennen dan met een potloodtopper. Deze doppen passen op alle standaard pennen en potloden (zonder gum) en zijn veilig in gebruik.

4. Bijtketting

Het meest gekozen hulpmiddel bij kauwbehoefte is de bijtketting. Deze neem je gemakkelijk overal mee naar toe en ziet er ook nog leuk uit. Bijtkettingen zijn 100% veilig en vrij van schadelijke stoffen. Wil je niet meer dat je kind zijn kleding of ander spullen kapot bijt? Probeer dan eens een bijtketting uit.

bijtarmband chewigem jongen

5. Bijtarmband

Draagt je kind liever geen ketting? En zit je kind regelmatig met zijn vingers in zijn mond? Misschien kan een bijtarmband dan de oplossing zijn. Dit hulpmiddel draag je om je pols en voorziet kinderen in hun kauwbehoefte. Net als de bijtkettingen zijn ze 100% veilig en vrij van schadelijke stoffen.

Naast deze 5 hulpmiddelen kan het wenselijk zijn om het dieet aan te passen. Het toevoegen van hardere voedingsmiddelen zoals appels, wortelen en crackers, kan de kauwbehoefte verminderen. Maar ook het gebruik van pittige, sterke en/of intense smaken. Zorg wel voor dat je op de hoogte bent van allergieën, de mondelinge motorische vaardigheden en/of andere levensmiddelen beperkingen.

Heb je zelf nog een tip laat dan een reactie achter..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 795 reviews.
Ontvang een bericht als dit product leverbaar is. We informeren je wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder jouw e-mailadres achter.
Email Aantal stuks We zullen jouw adres niet met iemand anders delen.