8 zomertips bij sensorische informatieverwerkingsproblemen
De meeste kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen hebben problemen met de temperatuurregeling. Nu er een hittegolf opkomst is kan ik me voorstellen dat veel ouders zich zorgen maken. Met deze 8 tips kunnen we ze helpen er beter mee om te gaan.
1. Drinken:
Kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen reageren misschien niet zo snel op dorst als andere kinderen. Als ouder is het daarom belangrijk hier goed op te letten. Laat je kind de komende dagen dan ook voldoende drinken om uitdroging te voorkomen.
2. Schaduwpauze:
Houd de tijd bij die ze buiten in de zon doorbrengen en las op tijd schaduwpauzes of tijd binnenhuis in. Ben je onderweg neem dan een parasol of strandtentje mee, deze biedt naast bescherming tegen de zon ook een veilige plek om pauze te nemen van alle activiteiten.
3. Zonnebril:
Zorg ervoor dat het kind een goede zonnebril heeft met een etiket UV400 deze blokt voor 100% het UV-licht. Veel kinderen met sensorische problemen zijn erg gevoelig voor fel licht
4. Zon beschermend hoedje:
Probeer voor kinderen die heel gevoelig zijn voor de zon een zachte, comfortabele hoed met brede rand.
5. Goede insectenspray:
Als het om muggen en teken gaat, zijn comfort en veiligheid belangrijk. Omdat insectenspray vaak plakkerig aanvoelt of sterk ruikt kan je beter een muggen armband of mugwerende stickers gebruiken. Ook lichtgewicht kleding met lange pijpen en mouwen kunnen even effectief zijn. En deze kan je eventueel ook met insectenspray inspuiten.
6. Zonnebrandcrème:
Zonnebrandcrème opbrengen kan bij kinderen met een sensorische informatieverwerkingsproblemen een helse klus zijn. Om het kind tegen zonnebrand en de gevolgen daarvan te beschermen is dit echter wel heel belangrijk. Er zijn veel verschillende soorten zonnebrandcrème, dus onderzoek welke het beste voor je kind werkt. Sommige zijn minder vet of ongeparfumeerd of in sprayversies. Beschrijf wat je doet tijdens het aan brengen. En laat ouderen kinderen het zelf doen terwijl je toezicht houdt. Lukt dit allemaal niet dan kan je jouw kind natuurlijk UV-kleding laten dragen om ze toch tegen de zon te beschermen.
7. Beschermende schoenen:
Als lopen op gras of zand ongemakkelijk is, laat je kind dan niet op blote voeten lopen. Waterschoenen, oude sportschoentje of clogs zijn in de zomer een goed alternatief.
8. Zwemmen:
Zwemmen is voor kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen vaak rustgevend alleen een te sterke chloor lucht of een druk zwembad kan dan wel weer overweldigend zijn. Gelukkig zijn er steeds meer zwembaden die minder chloor in het water gebruiken. Vraag dit dus altijd even na. Om prikkels tijdens het zwemmen wat te dempen kan je oordopjes, een duikbril of een neusklem gebruiken.
Heb je zelf nog tips om deze dagen op een goede manier door te komen? Laat dan vooral een reactie achter.
Pingback: Voorbereiden op een lange zomer - Kauwsieraden & meer