Birgitt stelt zich voor

Blogger Birgitt stelt zich voor

Why fit in when you were born to stand out? – DR. Seuss

Blogger Birgitt stelt zich voor

Hoi! Ik ben Birgitt, 29 jaar en mama van 2 fantastische zoontjes! Samen met mijn vriend en 2 kindjes wonen we in een dorp in West-Vlaanderen (België). Ik volg Kauwsieradenenmeer.nl een tijdje en zag een oproepje voor een blogger die graag schrijft, producten wil reviewen en ervaringen wil delen wat betreft kauwsieraden, kauwbehoeften, prikkels,… Uiteraard voelde ik mij meteen geroepen om dit te doen! Samen met mijn zus hebben wij al een blogje Lily’s Journal. Op deze blog praten we vooral over kindjes en alles wat er mee te maken heeft omdat we beide mama’s zijn.

Bloggen

Waarom ik mij net zo geroepen voel om te bloggen is omdat mijn oudste zoon (bijna 8jaar) ADHD en aspecten van autisme heeft. Zelf ben ik heel vaak op zoek naar efficiënte manieren om een zo’n prikkelvrije omgeving te creëren voor mijn zoon. Ouders die zelf een kindje hebben die een prikkelvrije omgeving nodig heeft kunnen zich hier zeker in herkennen als ik zeg dat dat niet altijd lukt, wat je ook probeert. Kauwsieraden kunnen zeker een hulpmiddel zijn! Mijn zoon maakt zelf gebruik van een kauwketting, het blauwe legoblokje. Ik heb toen gekozen voor een product voor kindjes met een grote kauwbehoeften. Deze bleek echt zijn effect te hebben.

Kindjes met een kauwbehoefte

Kindjes met een kauwbehoefte, nemen alles in de mond wat ze voor handen hebben. Touwtjes aan de kleding, potloden/pennen, speelgoed, afstandsbediening van de TV,… en noem maar op. Ik maak hem er zeker attent op als hij op iets kauwt waar hij niet mag op kauwen. Dan neemt hij zijn ketting en is die situatie opgelost. Ze zijn zich vaak niet bewust dat ze dit doen, met de ketting rond is dat het eerste wat ze vastnemen als ze een kauwbehoefte hebben! Niet alleen ik als mama ervaar hier het positieve van, maar ook mijn zoon geeft zelf aan dat het helpt! Hij wordt rustiger en kan zich focussen op het bijten in de ketting. Het kan zo’n chaos zijn in hun hoofdje dat elk middeltje een kleine verlichting kan geven in hun gedachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2042 reviews.