Emoties

Emoties | Ondersteuning bij het herkennen en benoemen


Emoties | Ondersteuning bij het herkennen en benoemen

Sommige kinderen hebben moeite met het onder woorden brengen van hun emoties. In ons assortiment hebben we daarom een aantal producten opgenomen die kinderen ondersteuning kunnen bieden bij het herkennen en benoemen van hun emoties. Zo wordt het dagelijkse leven voor iedereen weer een beetje makkelijker!

#1. SmoeltjesSchrift

Het SmoeltjesSchrift is een dagboek om de dag mee af te sluiten. Dit dagboek is speciaal bedoeld voor kinderen en tieners die vanwege hun gevoeligheid, faalangst, piekeren of onzekerheid wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op bijna elke pagina staat een korte, luchtige tekst die zorgen voor herkenning en begrip, uitleg en tips.

Lees ook: Slaapproblemen bij een verstoorde prikkelverwerking + tips

#2. Chewigem emotie kauwarmband

De Chewigem emotie kauwarmband is een bijzonder bijtsieraad. Hij is flexibel, prettig voor kinderen die graag met hun handen bezig zijn, en bestaat uit de kleuren rood en groen. Voelt je kind zich prettig en heeft hij of zij zin om te praten? Dan is de groene kleur met de tekst ‘Talk to me’ en een lachende smiley zichtbaar. Wil je kind met rust gelaten worden dan is de rode zijde met de tekst ‘Leave me be’ en een boze smiley zichtbaar.

Door het dragen van deze kauwarmband kan het prikkelgevoelige kind eenvoudig aan zijn omgeving laten zien hoe hij of zij zich voelt, en de omgeving kan daar dan weer rekening mee houden.

#3. Chewimoji

Wanneer je kind heel veel moeite heeft om uit te drukken hoe hij of zij zich voelt dan is de Chewimoji het aangewezen kauwproduct. De Chewimoji heeft 4 wolkjes waar de volgende 8 emoties op zijn weergegeven: boos, blij, tevreden, moe, verdrietig, spannend, bang en verveeld.

Lees ook: Stimuleer de zintuigen met een sensorisch dieet + tips!

#4. Chewigem kiki knuffeldoekje

Het Chewigem kiki knuffeldoekje is het beste van 2 werelden. Het doekje heeft een gladde kant en een kant met nopjes, wat lekker aanvoelt. De labeltjes aan de zijkanten zijn weer fijn om aan te friemelen wat de zintuigen stimuleert.

Dit troostende knuffeldoekje kan gebruikt worden om met je kind te leren over emoties en gevoelens te praten. Op het doekje staan de volgende 8 emoji’s, met Engels onderschrift, afgebeeld: blij, verdrietig, angstig, kalm, opgewonden, moe, verveeld en boos.

Omdat het zo belangrijk is dat kinderen hun emoties goed leren te herkennen én te benoemen breiden we binnenkort ons assortiment uit. Houd onze socials dan ook in de gaten!

Kan jouw kind zijn emoties al goed benoemen?

Lees meer

Kinderen en omgaan met emoties

Kinderen moeten hun emoties nog leren reguleren. In dit blog geef ik je daarom 5 [...]

Time-out | 8 alternatieven

Wanneer je kind ongewenst gedrag laat zien dan kun je geneigd zijn om je kind [...]

Overprikkeling voorkomen

Overprikkeling voorkomen is beter dan genezen. In dit blog ga ik in op overprikkeling en [...]

Een reactie op “Emoties | Ondersteuning bij het herkennen en benoemen

  1. Pingback: Time-out | 8 alternatieven - Kauwsieraden & meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2044 reviews.