kinderboekenweek 2018

Kinderboekenweek Vriendschap

Kinderboekenweek Vriendschap

Vandaag gaat de Kinderboekenweek van start. Dit jaar staan kinderboeken over vriendschappen centraal en het motto is Kom erbij!. Vriendschappen zijn helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend, soms lukt het niet om aansluiting te vinden omdat je je net even wat anders gedraagt dan de andere kinderen of je wordt gepest. Toch is het voor alle kinderen fijn om een vriendschap te hebben. Als ouder kan je een aantal dingen doen om je kind te helpen vriendschappen te sluiten.

  • Zorg voor de gelegenheid om vriendschappen te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld in de speeltuin, op sportclubs of bij andere activiteiten.
  • Geef zelf het goede voorbeeld.
  • Help bij het maken van het eerste contact. Maak zelf dat speelafspraakje.
  • Ook kan het helpen om je kind bijvoorbeeld een cursus sociale vaardigheden of een assertiviteitscursus te laten doen.
  • Leg de lat niet te hoog. Kijk wat haalbaar is op het gebied van vriendschappen.
  • Ga opzoek naar activiteiten die ze naast elkaar kunnen doen, hiervoor is minder communicatie nodig en wordt een vriendschap makkelijker gesloten.

Bron: Apentrotse kinderen

Vriendenboekje

Heeft je kind na gebruik van deze tips een vriendschap gesloten dan kan je deze vrienden natuurlijk in een vriendenboekje laten schrijven. Zo leer je je vrienden beter kennen en het is ook nog leuk om voor later te bewaren. Een kostbare herinnering aan de tijd op school. Het vriendenboekje van Gezinnig is daar uitermate geschikt voor en veel leuker dan de standaard invul boekjes. Naast de vragen over de persoon die in het boekje schrijft mag deze ook iets over jou vertellen. Ik ken jou van? Ik noem jou soms? Maar ook kunnen ze aanvinken waar ze vinden dat jij goed in bent. Wat het zelfvertrouwen natuurlijk weer kan vergroten. Daarnaast is er ruimte om je creativitet lekker zijn gang te laten gaan en iets moois te maken voor degenen van wie het vriendenboekje is. Een mooie tekening, een lief gedichtje, een sticker, een kus of een wens. Vriendenklets is in twee varianten verkrijgbaar, een met een rode cover (hartjes) en een met een blauwe cover (sterren). Beide boeken hebben dezelfde inhoud, alleen de omslag is anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2044 reviews.