Review Mytimingcards

review mytimingcards

Review Mytimingcards

School is weer begonnen sinds 3 september. Mijn jongens zijn op een nieuwe school gestart, spannend! Voorlopig gaat alles goed en kunnen ze zich goed aanpassen en maken ze snel nieuwe vriendjes. Het was toch wel even eng, maken we wel de juiste beslissing door ze op een nieuwe school te laten starten en zeker voor de zoon die ADHD heeft. Ik denk dat elke ouder, ongeacht, met die vraag worstelt bij aanvang van het schooljaar. Om het schooljaar goed in te zetten test ik 5 producten van de webshop uit! Zo krijgen jullie een beter idee of een bepaald product kan helpen voor jouw kind.

De Mytimingcards

Ik begin met de ‘Mytimingcards’. Het pakketje omvat een chronometer, kaartjes en een contract. De kaarten hebben 4 verschillende kleuren en elke kleur staat voor iets anders. Roze staat voor de televisie, oranje voor Playstation of andere consoles, groen staat voor GSM/mobiel en paars staat voor de tablet. Op elk kaartje staat het aantal minuten je kind voor het beeldscherm mag zitten en welke leuke activiteit er tegenover staat. Het contract vul je samen met je kind in, zo zijn de afspraken duidelijk voor beide partijen. Je kind en jezelf moeten het nadien ondertekenen. Het contract is handig voor al wat oudere kindjes vanaf 8 jaar ongeveer. Voor mijn zoontje van 4 jaar gebruik ik het contract niet.

mytimmingcards timer

Timer gebruiken

Jij als ouder beslist hoelang je kind voor het beeldscherm mag zitten, is dit 60 min, 30 min of maar 15 min.  Mijn kinderen moeten eerst een leuke activiteit doen en mogen als zijnde een beloning kiezen of ze graag televisie kijken, op de GSM spelen,… Ik vind het onwijs handige kaartjes en omdat je perfect kan timen met de chronometer valt er niet over te discussiëren wanneer het beeldscherm uit gaat. Wij gaan zelfs een stapje verder en gebruiken de kaartjes ook bij verveling! Als ze zich vervelen mogen ze een kaartje uitkiezen en die activiteit zullen we dan samen doen. Er hangt nadien geen beloning aan vast. Het gaat ons dan enkel om de activiteit.

Samen delen

Ook bij het gebruik van de chronometer gaan we een stapje verder: mijn jongens hebben heel  veel speelgoed dat ze samen delen. Maar, je kent dat wel, de ene zoon speelt met een autootje en plots wil de andere zoon er ook mee spelen! Typisch! Dan neem ik de chronometer erbij, stel bv. 30 minuten in en als het klokje afloopt is het voor de volgende. Ook hier geen discussies meer!!!

Voordelen

Ik ondervind enorm veel voordelen aan de ‘Mytimmingcards’: handig in gebruik, duidelijk voor je kind, duidelijk voor jezelf als ouder, de leuke activiteiten die je als gezin kan doen of je kindje alleen,… Voor ons absoluut een meerwaarde binnenin ons gezin!

mytimmingcards kaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1971 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren