6 x tips voor het ontprikkelen van je kind

6 x tips voor het ontprikkelen van je kind

Superkrachten, die lijk je tegenwoordig nodig te hebben om iedere dag zonder kleerscheuren door te komen. We racen van activiteit naar activiteit om een gezin draaiende te houden, geld te verdienen en deel uit te maken van een sociaal leven. Als dit voor de meeste volwassenen al zo voelt, verplaats je dan eens in je kind, die hetzelfde ervaart. Kinderen zijn echter nog onvoldoende lichamelijk ontwikkeld, of de ervaring mist, om met alle prikkels om te leren gaan. Hoe kan je jouw kind helpen ontprikkelen? In deze blog delen we 6 tips!

Ontprikkelen kind 6 tips!

Tip 1 – Stimmen

Stimmen helpt iemand te reguleren, kalmeren of zichzelf te uiten door herhalende handelingen gedachteloos uit te voeren. Hierdoor kan je kind leren omgaan met lastige of intense situaties. Je kan hierbij denken aan situaties met bijvoorbeeld veel prikkels, emoties, veranderingen of sociale interacties. Speelgoed met herhalende handelingen, zoals deze simpl dimpl, zijn uitermate geschikt voor stimming. Wil je meer weten? Lees dan onze gastblog van Gera.

Tip 2 – Massage

En dan hebben we het niet over de full-body massage, die veel volwassenen ervaren als een ultieme ontspanning. Echter kan een minder intense vorm van massage ook voor kinderen erg kalmerend werken. Senseez heeft een speciale collectie vibrerende knuffels, die door hun trillingen kinderen helpen te ontspannen en kalmeren. 

Tip 3 – Visuele focus

Even de aandacht verleggen van 1000+ prikkels op youtube naar een waanzinnig traag en intrigerend proces. Deze zandloper blijft de aandacht trekken. De dikke roze vloeistof sijpelt rustig naar beneden en als ie klaar is, draai je ‘m gewoon om voor meer kijkplezier. De traagheid en het doorgaande proces zorgt voor focus en rust, en is daarmee het ideale product om bij te komen na een drukke dag.

Tip 4 – Sensopatisch spel

Het verwerken van veranderingen in je omgeving kan je stimuleren door gericht met je zintuigen bezig te gaan. Geef je zoon of dochter een setje klei, waarmee je actief je zintuigen stimuleert en je jezelf afsluit voor alle veranderingen om je heen. Een andere aanrader uit ons assortiment is Shock Multisensorische gel, ook bekend als knetterzeep. Deze gel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en grijpt gelijk je aandacht. Niet door z’n kleur, maar door het gekke knetterende geluid!

Tip 5 – In bad gaan

Lekker dobberen in warm water: badderen wordt al millennia gebruikt ter ontspanning. Niet voor niets hadden de oude Romeinen hiervoor speciale badhuizen ingericht. Voor kinderen is het stil liggen in bad niet zozeer ontspannend, maar wel het warme en aangename gevoel van water om je lichaam. Maak je bad nog interessanter door de toevoeging van Tubi Foam, hiermee kan je kind heerlijk urenlang, of in ieder geval tientallen minuten ongestoord spelen en rustig prikkels verwerken.

Slaapklets helpt kinderen onspannen de nacht in te gaan.

Tip 6 – Slaapklets

Even alles op een rijtje zetten door de dag door te nemen kan heel ontspannend werken voor kinderen. Gezinnig heeft hiervoor zelfs een mooi boekje ontwikkeld genaamd ‘Slaapklets’. Verschillende vragen helpen je de dag af te sluiten en vooruit te kijken naar morgen. Zo gaat je kindje ontspannen de nacht in!

Deze zes tips kunnen ondersteunen in de ontprikkeling van je kind. Wil je meer weten of zoek je een specifiek product? Neem dan gerust contact met ons op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2044 reviews.