Wat is de beste bijtketting voor mijn kind

Wat is de beste bijtketting voor mijn kind?

Wanneer geef je je kind een bijtketting? Dat kan als je kind vaak nagelbijt, maar ook als het door stress bijvoorbeeld op pennen, potloden of kleding (bijvoorbeeld een mouw) bijt. Dan is bijten op een speciale bijtketting een betere optie. Daar kan het kind veilig op bijten en sabbelen. Is jouw kind hooggevoelig of heeft het een vorm van ADHD, autisme of ADD? Een bijtketting waarop je kind kan kauwen geeft rust; het helpt namelijk bij de verwerking van prikkels. Hierdoor voelt je kind zich minder gespannen, minder geprikkeld en kan het zich beter concentreren. Dat is extra fijn voor op school in de klas.

Een bijtketting, kauwketting of kauwsieraad, is een hulpmiddel dat heel eenvoudig te gebruiken is door je kind als het last heeft van spanning.

Bijtketting neemt spanning weg

Een bijtketting, kauwketting of kauwsieraad, is een hulpmiddel (net als friemelspeelgoed) dat heel eenvoudig te gebruiken is door je kind als het last heeft van spanning. De ketting pakt natuurlijk niet de oorzaak van de spanning aan, maar door het kauwen raakt je kind wel de opgebouwde spanning kwijt. Of het wordt in ieder geval een stuk minder. Kauwen doen we namelijk niet alleen om eten klein te maken en door te kunnen slikken. Kauwen heeft ook een andere functie. Het verhoogt de concentratie. En als we kauwen kunnen we prikkels beter verwerken. Bij gebrek aan een kauwsieraad of bijtketting is het een natuurlijke reactie, en dus logisch gevolg, dat je kind begint met nagelbijten of dat zijn potlood eraan moet geloven.

Hoe werkt een bijtketting?

Je kind hangt de kauwketting om zijn nek. Maar als hij dat niet fijn vindt kan hij de ketting ook meenemen in zijn broekzak. En de ketting pakken als hij behoefte heeft om erop te bijten. De hanger van de ketting, het deel waarop je kind bijt, is van flexibel materiaal gemaakt. Uiteraard is het heel stevig, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je kind er een stuk vanaf bijt. De hanger is er in veel verschillende vormen verkrijgbaar: rond en vierkant, maar ook dierenfiguren of andere voorwerpen die leuk zijn voor kinderen. En uiteraard in veel verschillende kleurtjes, zodat je kind zijn eigen favoriet kan uitkiezen. Voelt je kind zich onrustig of zijn er teveel prikkels? Dan doet het zijn bijtketting en zijn mond en door het kauwen neemt de overprikkeling af.

Bijtketting voor mijn kind: waar let ik op?

Bijtketting voor mijn kind: waar let ik op?

Ben je op zoek naar een kauwsieraad voor je kind? Dan is het slim om je hier goed in te verdiepen, zodat je de juiste kauwketting of bijtketting koopt. Geef geen bijtketting aan je kind als het nog geen drie jaar is. Kauwsieraden zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Vind je het lastig om te bepalen hoe sterk de kauwbehoefte van je kind is? Daar is een speciaal startpakket voor samengesteld, zodat je kunt uitproberen welk kauwsieraad het meest geschikt is en past bij de kauwbehoefte van je kind.

Bijt jouw kind vaak op de mouwen van zijn kleding of op de nagels? Dan kun je ook kiezen voor een bijtarmband in plaats van -ketting. Dit exemplaar van siliconen is een handig en niet-opvallend alternatief voor de ketting. Ook voor volwassenen is een armband een veel gekozen optie.

Heb je een selectie gemaakt van de best passende kauwsieraden voor je kind? Kies dan samen welk sieraad het wordt. Zo weet je zeker dat je voor jouw kind het beste kauwsieraad koopt, maar uiteraard wel in de kleur en vorm die jouw kind het mooiste of leukste vindt. Controleer het kauwsieraad regelmatig op eventuele slijtage of beschadigingen, en koop op tijd een nieuw exemplaar.

Bijtketting slecht voor de tanden van je kind?

In tegenstelling tot bijten op een potlood of pen, of zelfs op kabeltjes of andere ‘schadelijke’ voorwerpen, is het bijten op een kauwketting volledig veilig. Je kind krijgt geen inkt binnen en geen stukjes hout van bijvoorbeeld een potlood. Alle spullen blijven heel en je kind beschadigt zijn tanden niet.

Lees ook

Een kauwsieraad kopen

Voordat je een kauwsieraad koopt is het goed je te verdiepen in de verschillende soorten [...]

Tips bij kauwbehoefte

Wanneer je een kind hebt wat op alles wil kauwen waar het zijn of haar [...]

Kauwbehoefte bij kinderen

Help, mijn kind kauwt op pennen, haren en touwtjes! Veel kinderen hebben de behoefte om [...]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2145 reviews.