weer naar school + 6 tips

Weer naar school + 6 tips

Nog één week en de eerste regio mag weer naar school. Om zonder stress die eerste school week in te gaan heb ik een aantal handige tips voor jou.

Tip 1: Schoolritme

Begin een week voor het einde van de vakantie weer te wennen aan het schoolritme. Zorg voor een geleidelijke overgang naar het nieuwe ritme door je kind elke ochtend wat eerder wakker te maken en ze in de avond eerder naar bed te brengen. Elke dag een paar minuten/kwartier eerder en ze zijn zo weer terug in het oude ritme.

Tip 2: wees voorbereid

Controleer ruim van de voren of de school spullen nog op orde zijn. Vaak krijg je van school een lijst met benodigdheden voor het volgend schooljaar loop deze lijst op tijd na.

Heeft je kind sensorische problemen zorg er dan voor dat hij vanaf de eerste schooldag alle favoriete sensorische hulpmiddelen tot zijn beschikking heeft. Vooral voor kinderen die snel overprikkeld raken kan dit van belang zijn. Schaf voor het nieuwe schooljaar begint kauwsieraden, een wiebelkussen of een nieuwe Tangle aan.

Tip 3: laat ruimte in de agenda

Plan in de eerste school weken niet veel andere activiteiten in en laat ruimte voor extra ontspanning. De eerste schooldagen kunnen veel prikkels met zich mee brengen geef je kind tijd hier aan te wennen. Voor veel kinderen kan het handig zijn een weekplanner te gebruiken om zo inzichtelijk te maken wat er van ze verwacht wordt de eerste schoolweken. Dit geeft ze rust en overzicht.

Tip 4: Aftellen

Voor sommige kinderen is het prettig om overzichtelijk te maken wanneer de school weer begint. Gebruik hiervoor een aftelkalender en laat ze elke ochtend een sticker plakken zodat ze duidelijk kunnen zien hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen.

Tip 5: Zorg voor ontspanning

Omdat de eerste schoolweek soms wat overweldigend kan zijn. Is het zeker de eerste weken belangrijk om na schooltijd voor voldoende ontspanning te zorgen. Laat je kind na schooltijd dan ook eerst even spelen om zijn prikkels te verwerken. Of richt thuis en fijn plekje in zodat ze zich even terug kunnen trekken. Voor ze weer aan het huiswerk moeten beginnen.

Lees ook: Snoezelen: Stimuleren van de zintuigen

Tip 6: Zorg voor jezelf

De laatste maar niet de minst belangrijke tip probeer zelf te ontspannen. Onze kinderen voelen ons haarfijn aan en als wij ons gespannen voelen dan helpt dat ze niet. Zorg die laatste week dan ook voor wat extra ontspanning voor jezelf. Laat wat ruimte in de agenda en pak even wat rust.

Heb je zelf ook een goeie tip om andere ouders op weg te helpen het nieuwe schooljaar zo stress vrij mogelijk te laten verlopen laat deze dan in een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2045 reviews.