Zintuigen | Ondersteunende producten

Problemen met de zintuigen; Producten die de zintuigen ondersteunen; Problemen met sensorische integratie verwerking

Zintuigen | Ondersteunende producten

In mijn blogs heb ik het vaak over problemen met sensorische integratie, oftewel een probleem met het verwerken van de informatie die via de zintuigen binnenkomt. Daarom schreef ik eerder al over de 5 klassieke zintuigen en welke problemen mensen met sensorische integratie problemen kunnen ervaren. Vandaag wil ik daar op voortborduren door per zintuig ondersteunende producten uit ons assortiment te laten zien.

Zintuig horen

Het zintuig horen is in principe altijd aanwezig, je kunt het gehoor niet zomaar even aan en uit zetten. Jij en ik kunnen deze prikkels over het algemeen goed verwerken door ons min of meer af te sluiten voor geluiden die we even niet willen horen. We filteren op dat moment welke informatie we wel en niet binnen willen laten.

Stel je nou eens voor dat je geluid niet goed zou kunnen filteren en alles keihard bij je binnen zou komen. Dan raak je al snel compleet overprikkeld! Heeft je kind, of misschien jijzelf wel, hier last van? Dan wil je het teveel aan prikkels vroeg of laat graag kwijt, of misschien wel helemaal vermijden…

Meer informatie over het zintuig horen .

Zintuig smaak

De smaak is een ingewikkeld zintuig. Naast het waarnemen van smaken zoals zoet, zuur, bitter en zout, neem je ook structuren waar met je tong. Daarnaast bepaalt je gevoeligheid of een textuur wel of niet prettig aanvoelt in je mond. In ons assortiment hebben we dan ook een ruime keus aan verschillende producten die het zintuig smaak ondersteunen.

Meer informatie over het zintuig smaak.

Zintuig tast (voelen)

Ons grootste zintuig is de tast. Door de tastzintuigen die zich in onze huid bevinden is ons lichaam letterlijk begrensd. Sommige mensen, zowel kinderen als volwassenen, vinden het ontzettend prettig om aan iets te friemelen of in iets te knijpen als ze zich op een taak moeten concentreren. Wat jouw voorkeur ook heeft, je vindt het zo goed als zeker in ons uitgebreide assortiment.

Meer informatie over het zintuig tast.

Zintuig zien

Misschien wel het belangrijkste zintuig waar we over beschikken is het zintuig zien. En net als het zintuig horen komen er via het zintuig zien veel prikkels binnen die verwerkt moeten worden. In de webshop vind je daarom veel gekleurde producten die fascinerend zijn om naar te kijken waardoor je de prikkels die je gedurende de dag tot je hebt genomen kunt verwerken.

Meer informatie over het zintuig zien.

Zintuig bewegen

Het zintuig bewegen valt niet onder de klassieke zintuigen en heb ik daarom tot op heden nog niet benoemd. Bewegen maakt een groot deel van je leven uit en kun je eigenlijk niet los zien van het zintuig tast. Tast geeft de grens van het lichaam aan, en bewegen neemt het bewegen en de stand van de ledematen waar. Je kent de positie van je ledematen en bent ze dus nooit kwijt. Naast het waarnemen van je eigen lijf gebruik je het zintuig bewegen ook voor je omgeving die voortdurend in beweging is.

Veel prikkelgevoelige mensen hebben moeite met stilzitten. Hoe vervelend het voor de omgeving soms ook is, door steeds te bewegen kunnen ze zich vaak veel beter concentreren. Onder andere de trilkussens uit ons assortiment dragen bij aan zowel het ontprikkelen als het vergroten van de concentratie.

Meer informatie over het zintuig bewegen.

Gerelateerd:

Lees ook

Sensorisch speelgoed

9 uren per dag! Dat is het aantal uren dat een Nederlander van 4 jaar [...]

Stimuleer de zintuigen met een sensorisch dieet + tips!

Met een sensorisch dieet (zintuiglijk dieet) stimuleer je op een eenvoudige manier de zintuigen. In [...]

Zintuiglijk spel: wat is het en waar dient het voor?

Zintuiglijk spel is de basis voor de ontwikkeling van jouw kleintje. Proeven, ruiken, horen, zien [...]

Een reactie op “Zintuigen | Ondersteunende producten

  1. Pingback: Verzwaringsknuffel | Rust voor overprikkelde kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 1974 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren