Resultaat 1–30 van de 68 resultaten wordt getoond

Kauwsieraden ADHD

Kauwsieraden voor mensen met ADHD. Door op voorwerpen te kauwen, zoals kleding, kettingen of de achterkant van het potlood, kun je de focus behouden en stress verminderen.

Aanbieding!

Waarom kauwen kinderen op dingen?

Als we nog maar net op de wereld komen zijn we al druk bezig met de wereld verkennen. Door de zintuigen optimaal te gebruiken raken we bekend met onze omgeving, dus ook door te sabbelen en bijten. Dit kalmeert kleine kinderen, maar helpt ook de motoriek te ontwikkelen.

Kinderen met ADHD houden vaak langer deze orale fixatie. Door op dingen te kauwen reguleren ze de bijtbehoefte, wat zorgt voor een directe ontspanning. We noemen dit ook wel stimming. Stimming is niets meer dan een manier vinden om jezelf gerust te stellen. Dit gebeurt in de praktijk vaak door te kauwen, friemelen of plukken.

Hoe uit deze bijtbehoefte zich?

Niet alle kinderen (of volwassenen) zijn zich bewust van dit gedrag, maar er zijn diverse redenen waarom zij de drang om te kauwen voelen:

  • Kauwen zorgt voor stressvermindering;
  • Door te bijten vermindert het gevoelens van angst;
  • Kauwsieraden bij ADHD zorgen voor behoud van concentratie;
  • Bijten kan ook voortkomen uit gebitsproblemen, dus sluit dit altijd uit;
  • Kauwen op voorwerpen om de kaak- en mondspieren te stimuleren;
  • Sensorische stimulatie;
  • Het gevolg van een eetstoornis, waarbij er drang is om andere dingen dan voeding te eten.

Kauwsieraden ADHD als oplossing

Kauwen op kleding, ritsen, voorwerpen of vingers is niet gewenst, dan wel veilig. Je moet er niet aan denken dat je kind een stukje rits in de keel krijgt of uitslag heeft door natte bovenkleding. Daarom is het goed om te zoeken naar alternatieven, zoals onze kauwsieraden die een uitkomst bieden bij kinderen met ADHD. Bij Kauwsieraden & meer vind je de volgende toffe oplossingen:

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2044 reviews.