Resultaat 1–30 van de 102 resultaten wordt getoond


Kauwsieraden autisme

In deze productcategorie vind je de beste en tofste kauwsieraden voor mensen met autisme. Net als bij kinderen (en volwassenen) met ADD kan kauwen bijdragen in de prikkelverwerking bij autisme.

Autisme en kauwsieraden

Autisme, een veelbesproken term in onze samenleving. Niet zo vreemd, want ruim 1% van de Nederlanders is gediagnosticeerd met deze stoornis in de informatieverwerking in de hersenen. Autisme kenmerkt zich, naast de problemen op het gebied van sociale communicatie en interactie, onder andere door het hebben van een over- of ondergevoeligheid voor zintuiglijke prikkels. De omgang met deze prikkels is ontzettend uitputtend en lastig voor kinderen met autisme. Kauwen kan deze kinderen helpen om zich af te sluiten voor omgevingsprikkels. Dit resulteert vaak in meer rust voor het kind.

Kauwen werkt regulerend

Van baby af aan sabbelen, kauwen en bijten we al om de wereld om ons heen te verkennen. Dit werkt daarbij ook nog eens enorm kalmerend en stimuleert de orale motoriek. Ergens tijdens de eerste levensjaren neemt de kauwbehoefte af, maar dit geldt niet voor iedereen. Voor sommige mensen blijft de bijtbehoefte bestaan, omdat dit regulerend, stressverlagend en concentratie verhogend werkt. De ritmische bewegingen van de kaak kunnen ook nog eens een positieve uitwerking op de emoties hebben.

Kinderen (en volwassenen) met autisme kunnen vaak moeilijk omgaan met veranderende situaties. Nieuwe omgevingen, ontmoetingen of aangepaste ritmes kunnen leiden tot spanningen en onrust. Dit uit zich onder andere in nerveus gedrag, verlies van concentratie en bijvoorbeeld nagelbijten of bijten op andere voorwerpen. Het aanbieden van kauwsieraden kan kinderen helpen om zich even af te sluiten voor de omgevingsprikkels, waardoor deze spanning afneemt. Het gebruik van kauwsieraden heeft als bijkomend voordeel dat allerhande voorwerpen niet meer kapot worden gekauwd.

Ons assortiment

We hebben in onze webshop een breed assortiment aan kauwsieraden beschikbaar. Van bijtkettingen, in de vorm van dino’s, tot deze ontzettend schattige prinsessen toverstaf. Heeft jouw kind juist meer moeite om van zijn of haar kleding af te blijven, kijk dan eens naar een kauwarmband of bijtketting. Onze kauwsieraden zijn in verschillende stijlen, vormen en kleuren verkrijgbaar, zodat er voor iedereen een passend sieraad is te vinden.

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 1481 reviews.
Ontvang een bericht als dit product leverbaar is. We informeren je wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder jouw geldig e-mailadres achter.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren