Elke dag een ander kauwsieraad

Elke dag een ander kauwsieraad

Mijn dag kan niet meer beginnen zonder het uitzoeken van een kauwsieraad. In mijn bak zitten verschillende soorten en kleuren. De meeste zijn kettingen, maar ik heb ook enkele armbanden. 

Anderhalf jaar geleden ben ik de kauwsieraden intensief gaan inzetten. Vanwege mijn prikkelverwerking en autisme kan ik heftig reageren op de omgeving. Of ik heb te weinig prikkels vanuit mijn eigen lijf. In beide gevallen bijt ik soms op mijn vingers, arm of in mijn hand. Niet fijn toch?!

Sensorische dieet

Als onderdeel van mijn Sensorische dieet gebruikte ik bij hoge spanning al kauwproducten maar het was het onderzoek waard of het ook preventief zou werken, zodat de spanning niet zo hoog zou komen. En dat is gelukt!

Ik heb geleerd, met hulp, om de kauwsieraden als dagelijks instrument te gebruiken om onderprikkeling en overprikkeling te reguleren. Dit naast andere activiteiten natuurlijk, zoals lichaamsbeweging en afwisseling van activiteiten en rust. Samen met de begeleiding maak ik steeds de balans op.

Chewigem collectie

Dit is een echte Button dag, denk ik soms! Ik heb een stevig product nodig zie ik aan mijn planning. Op een andere dag kan een Dogtag of een Raindrop voldoende stevig zijn. Dus kies ik elke ochtend een andere uit. Ook passend bij de kleding van die dag. Van de Chewigem collectie heb ik er meer dan twintig! Je kunt dus wel zeggen dat ik een kauw-expert ben. 

Andere mensen vinden het soms raar, dat ik steeds kauw op een sieraad. Ze zien wel dat er iets met mij is, dat wel. Ik leg het ze uit als ze ernaar vragen. Dan verwijs ik ze naar de YouTube video’s over Chewigem of bijvoorbeeld naar informatie over kauwsieraden. 

Ik denk dat het duidelijk is dat ik mij er veel beter door ben gaan voelen. En dat het daarom ook niet zo gek is. Liever wat in mijn mond dan rollen over de grond, zeg ik altijd maar! 

Door Leonie , 34 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2014 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren