hoe ga je om met verveling

Hoe ga je om met verveling

De zomervakantie duurt altijd erg lang 6 of zelfs 8 weken vakantie is niet niks. Voor je het weet roept je kind dat het zich verveelt. In deze blog delen we graag wat leuke tips tegen verveling in de zomervakantie.

Tip 1 Klusjes doen

Laat je kinderen meehelpen met klusjes in huis. Laat ze de planten water geven, onkruid wieden, de was ophangen, de auto wassen en noem zo maar op. Zet er als beloning een ijsje tegen over.

Tip 2 spelletjes

Organiseer een spelletjes middag met vriendjes, vriendinnetjes of familie. Laat iedereen zelf een spel meebrengen. En kies om beurten welk spel jullie gaan spelen.

Tip 3 Maak een parcours

Maak in de woonkamer of buiten een parcours. Verzamel materialen zoals stoelen, kussens, krukjes etc of gebruik onze balans stenen. Heb je de materialen klaar liggen dan kan je een uitdagend parcours maken. Spelen met een parcours is goed voor het zelfvertrouwen van het kind, stimuleert de ontwikkeling van de motoriek, verminderd prikkels en gaat natuurlijk de verveling tegen.

Bekijk dit leuke filmpje

Tip 4 maak je eigen stressbal

Ga samen met je kind aan de slag om een eigen stressbal te maken. Op onze blog vind je de uitleg.

Stressbal maken stap 1
doe het zelf stressbal
stressbal
Beschrijving stressbal maken

Tip 5 Verveling maakt creatief

Als je kind te kennen geeft dat het zich verveelt, reik het dan niet meteen een activiteit aan. Vraag je zoon of dochter zelf een activiteit te bedenken. Door je kind zelf na te laten denken stimuleer je het om creatief te zijn en in oplossingen te leren denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2045 reviews.