Kauwen om te concentreren

Kauwen om te concentreren

Tot 10 maanden geleden hadden wij nog nooit van kauwsieraden gehoord. Tot dat juf bij ons kwam en vertelde dat onze 7 jarige zoon tijdens de les steeds zijn potlood op at. Niet uit verveling, maar onbewust, om zich te concentreren. Dit deed hij thuis niet, wel hadden we ontdekt dat hij nagelbeet op school, maar potloden kauwen of eigenlijk op eten? Daar schrokken we van, want het opeten van potloden is niet erg gezond. 

Opzoek naar prikkels

We gingen op onderzoek en kwamen er achter dat kauwen kinderen een gevoel van veiligheid en geborgenheid geeft en dat het vaak voort komt uit de sensorische informatieverwerking. Onze zoon zoekt prikkels op om bij de les te kunnen blijven. Bijvoorbeeld door wiebelen, hakken in de grond, tikken enz. Net als Brammetje Baas in de gelijknamige kinderfilm. 

Voor het kauwen is het juist niet een optie om dit af te leren, maar om het te verplaatsen naar iets veiligs. Dat was wel een eye opener voor ons. 

Kauwsieraden

In November 2019 bezocht ik een event over essentiële oliën, deze oliën zetten wij al een aantal jaar binnen ons gezin in voor focus, ontspanning en zelfs pijnlijke spieren. Hier ontdekte ik een stand met een kleine selectie kauwsieraden, voor kleine kinderen. Ik nam een kauw sleutelhanger mee voor onze zoon om te proberen. Het bleek een goed idee te zijn voor het kauwen, echter lastig om tijdens het schrijven in de klas te kunnen vasthouden en kinderen plaagde hem dat ze het een speenkoord vonden lijken. 

School schafte een kauwdop aan, voor betere concentratie. De kauwdop was alleen erg snel stuk gekauwd door onze zoon, hij bleek een echte harde kauwer waar hij vooral zijn kiezen voor gebruikte. 

Stoere en robuuste kauwproducten

Ik ging op zoek naar stoere en robuuste kauwproducten. Via Instagram vond ik Kauwsieradenenmeer, daar vonden we een grote collectie stoere en stevige kauwkettingen en kauwdoppen (potloodtoppers). Online kon onze zoon zelf een ketting een een dop uitzoeken. Een paar dagen later werden ze thuisbezorgd. De producten bleken een uitkomst. De kauwketting, in de vorm van een speerpunt, durfde hij trots te dragen naar school. Zijn klasgenootjes vonden de ketting erg cool en hadden niet door dat dit een speciale ketting was. 

Stoere en robuuste kauwproducten

Nu, een paar maanden later, kunnen we zeggen dat er nog steeds gekauwd wordt, wat ook niet erg is. Voor ons is het vooral fijn te weten dat er geen potloden meer opgegeten worden.  Naast de kauwproducten smeren wij o.a. de essentiële olie White Angelica bij onze zoon als hij naar school gaat, deze olie zorgt voor geborgenheid en zorgt ervoor dat je dichtbij je zelf blijft. Deze olie wordt veel gebruikt door hoogsenstieve personen, maar ook door kappers en masseurs die letterlijk in iemand anders zijn energie staan tijdens hun werk. Wel zo fijn om lekker je werk te kunnen blijven doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2013 reviews.
Wij gebruiken cookies om onze website en onze service te optimaliseren