Resultaat 1–30 van de 64 resultaten wordt getoond

kind bijt nagels
alternatief voor nagelbijten
nagelbijten afleren

Bied een veilig alternatief bij nagelbijten

Stoppen met nagelbijten is lastig en niet altijd de beste oplossing. Beter is om een alternatief te bieden. Bij kauwsieraden & meer vind je verschillende producten die geschikt zijn voor kinderen die nagelbijten. Deze producten verleggen de aandacht naar het kauwsieraad zodat nagelbijten op den duur wordt afgeleerd.

Aanbieding!
Oorspronkelijke prijs was: €30,85.Huidige prijs is: €27,76.

Hoe kun je stoppen met nagelbijten

Van kleine kinderen tot volwassenen: ongeveer een kwart van alle mensen bijt op zijn of haar nagels. Maar waarom bijten mensen op hun nagels? Kan dit kwaad en zo ja, hoe kom je daar weer van af?

Waarom last van nagelbijten?

Nagelbijten is een onbewuste impuls, die niet kan worden gecontroleerd en onbewust wordt herhaald. Kinderen vanaf een jaar of drie kunnen dit gedrag al beginnen te vertonen, maar waarom dit gedrag tot uiting komt is niet geheel duidelijk. Veel genoemde redenen zijn:

  • het verwerken van prikkels;
  • het uiten van agressiviteit, onzekerheid of vermoeidheid;
  • het ontladen van spanning;
  • het omgaan met pure verveling.

Wat zijn de gevolgen?

In de meeste gevallen gaat nagelbijten na verloop van tijd vanzelf over en houdt bijna niemand daar iets ernstigs aan over. Echter, op je handen leven zo’n 30 soorten schimmels en wel 150 soorten bacteriën, die bij het nagelbijten in je mond terecht komen. Deze bacteriën kunnen leiden tot ontstekingen in je mond. Als het nagelbijten wel langdurig aanhoudt kan dit leiden tot gebitsafwijkingen en zelfs depressiviteit als gevolg van schaamte voor het nagelbijten.

Hoe kun je stoppen met nagelbijten?

Begint jouw kind met nagelbijten? Probeer dan de emoties of situaties te herkennen waarbij het nagelbijten optreedt. Op die manier kun je mogelijk een oorzaak achterhalen en een passende oplossing vinden, zodat je gauw kunt stoppen met nagelbijten. Online circuleren verschillende methodes om het nagelbijten minder aantrekkelijk te maken, van kort knippen tot nagelbijtvloeistof op de nagels en van afleiden tot gedragstherapie.

Stoppen met nagelbijten tips

Op latere leeftijd kan het zinvol zijn om bovenstaande methodes nader te onderzoeken. Wij vinden het echter onverstandig om jonge kinderen het nagelbijten af te leren, dit kan namelijk voor veel meer spanning zorgen bij het kind en daarmee het gedrag verergeren. Wij geloven dat het beter is om een veilig alternatief te bieden voor het nagelbijten.

Bij kauwsieraden & meer vind je verschillende producten die geschikt zijn voor kinderen die nagelbijten. Deze producten verleggen de aandacht naar het kauwsieraad, zodat nagelbijten op den duur wordt afgeleerd. Let wel: Jouw kind stimuleren om het bijtsieraad te gebruiken in plaats van het nagelbijten vergt een flinke portie geduld en consequent gedrag van ouders en verzorgers, maar niets is onmogelijk.

Je vindt bij Kauwsieraden & meer onder andere:

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2096 reviews.