5 tips voor de laatste schoolweken

5 tips voor de laatste schoolweken

Het einde van het schooljaar is in zicht. De laatste weken van het schooljaar zijn altijd anders dan normaal. Voor prikkelgevoelige kinderen maar ook voor ons als ouders komt er deze weken een hoop op ons af. Om de komende periode goed door te komen heb ik een aantal handige tips voor jou!

Tip 1 Communiceer met school

Kijk wat er de komende weken op je kind afkomt op school en bespreek samen met de leerkracht wat er voor je kind haalbaar is. Vraag bijvoorbeeld of ze je kind in deze drukke tijd na inspanning, een ontspannend taak kunnen geven. En laat de leerkracht vragen hoe het met je kind gaat.

Handige weekplanner voor afspraken en taken.

Tip 2 Bied structuur

Wie, wat, waar en wanneer? Noteer samen alle afspraken die er de komende periode aanzitten te komen op deze handige weekplanner en streep weg wat geweest is. Zo bied je jouw kind structuur en dat geeft rust.

Tip 3 Schakel terug

Een hyperactief kind heeft tijd nodig om terug te schakelen en als ouder kan je je kind hier best mee helpen. Laat ze bv een boekje lezen of spelen met Madmattr. Voor je begint aan het avond ritueel.

Tip 4 Help prikkels afvoeren

Help je kind met het afvoeren van de prikkels en spanning die in deze periode op ze afkomt. Dit kan je doen door samen creatief bezig te zijn, yoga te beoefenen of een massage te geven een goed hulpmiddel hierbij is het boek RelaxKlets van Gezinnig. Maar er zijn nog genoeg andere voorbeelden te verzinnen kijk daarom goed wat jouw kind het beste helpt.

Tip 5 Bouw rust in

Bouw voldoende rust in, is het een drukke dag geweest op school sla dan de sport of dat speelafspraakje eens een keer over. Vermijd zoveel mogelijk overtollige prikkels.

Lees ook

Weer naar school + 6 tips

Nog één week en de eerste regio mag weer naar school. Om zonder stress die [...]

Autisme en vakantie + tips

Autisme en vakantie + tips Vakantie is vaak iets waar mensen ontzettend naar uitkijken. Even [...]

8 zomertips bij sensorische informatieverwerkingsproblemen

8 zomertips bij sensorische informatieverwerkingsproblemen De meeste kinderen met sensorische informatieverwerkingsproblemen hebben problemen met de [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2045 reviews.