Wereld ergotherapie dag

Wereld ergotherapie dag 2021

De dagen worden korter, regenachtiger en kouder. We zijn duidelijk weer op weg naar allerlei feestdagen aan het einde van ons jaar. Maar eerst zijn er nog wat bijzondere dagen, want naast de kinderfeestdagen zoals Halloween en Sint-Maarten ligt hiertussen op 27 oktober nog een speciale dag. Op deze dag vieren we wereldwijd de dag voor de Ergotherapie. Dé dag waarop er aandacht is voor het vak ergotherapie en de betekenisvolle behandelingen die zij uitvoeren om mensen met lichamelijke of psychische beperkingen weer midden in het leven te zetten. Maar wat heeft kauwsieradenenmeer.nl te maken met ergotherapie? Je leest het in deze blog.

Voor wie is ergotherapie?

Ergotherapie voor volwassen is gericht op het verbeteren van de zelfstandigheid, zodat mensen met beperkingen zelf weer de dagelijkse dingen kunnen doen die voor hen belangrijk zijn. Voor kinderen bestaat dus ook ergotherapie. Als je merkt dat je kind in vergelijking met leeftijdsgenootjes moeite heeft met bepaalde handelingen zoals knippen, aan- en uitkleden, of bijvoorbeeld wat onhandig spelen met blokken of lego, dan een een ergotherapeut helpen de motorische vaardigheden te verbeten.

Ook voor psychische belemmeringen kan een ergotherapeut mee kijken om de belemmeringen te verminderen. Dit kan ontzettend zinvol zijn voor kinderen met een diagnose, zoals autisme, ADHD of ADD. Maar ook zonder diagnose bijvoorbeeld als je ziet dat je kind plotselinge woedeaanvallen heeft, zich slecht kan concentreren of snel overprikkeld is, kan ergotherapie je kind helpen beter te functioneren.

Ergotherapie bij ADHD, ADD of autisme

Ergotherapie bij ADHD, ADD of autisme

Een ergotherapeut onderzoekt samen met kind en ouders welke uitdagingen het kind ervaart en hoe je daarmee kunt omgaan. Hierbij kan je denken aan ondersteuning in de prikkelverwerking of het ontwikkelen van motorische vaardigheden.

Specifiek voor kinderen met ADHD, ADD of autisme bestaan gespecialiseerde begeleidingstrajecten. Wetende dat het bieden van structuur erg belangrijk is bij deze stoornissen kijkt een ergotherapeut naar de hulpvragen van het kind in specifieke situaties. Hoe gaat het op school, thuis of in vreemde omgevingen. Zij bieden tips en tools waarmee kinderen minder belemmeringen ervaren en zich positief blijven ontwikkelen.

Ergotherapie dag en kauwsieraden

Kauwsieradenenmeer is gespecialiseerd in kauw- en bijtsieraden en andere hulpmiddelen die bijdragen aan het succes van de ergotherapie. Zo hebben wij kauwsieraden voor het verbeteren van de concentratie en voor het creëren van focus en rust bieden wij friemelspeelgoed. Kijk eens naar deze kleurrijke tangle! Kinderen (en volwassenen) krijgen geen genoeg van de magische bewegingen. Voor het creëren van meer structuur is een planbord vaak een advies van de ergotherapeut. Ook deze vind je in onze webshop!

Hoera voor de wereld ergotherapie dag

Hoera voor de wereld ergotherapie dag

Ergotherapie is in onze optiek een onderbelicht beroep. Veel te vaak komen mensen bij een ergotherapeut terecht als laatste strohalm. Vaak is er dan zoveel werk aan de winkel dat verbetering ook lang op zich laat wachten. En dat terwijl een ergotherapeut zoveel levens kan verbeteren! Heb je twijfels of je kind baat heeft bij ergotherapie, pak dan de telefoon en bel er eentje op. Vragen kan altijd. Ondertussen vieren wij deze belangrijke dag. Hoera voor de wereld ergotherapie dag!

Lees ook

Sensorische informatieverwerking in de klas

Wat houdt sensorische informatieverwerking in en hoe ga je ermee om? We hebben allemaal een [...]

Wiebelen en friemelen in de klas

Hoe herken je wiebelen en friemelen in de klas? Wat voor oplossingen zijn er voor [...]

Stimuleer de zintuigen met een sensorisch dieet + tips!

Met een sensorisch dieet (zintuiglijk dieet) stimuleer je op een eenvoudige manier de zintuigen. In [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van kauwsieradenenmeer.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 2100 reviews.